دندانپزشکی

همه چیز درباره جراحی دهان و فک و صورت

جراح فک وصورت

جراحی دهان، فک و صورت

جراحی دهان، فک و صورت یک تخصص جراحی است که آسیب‌ها و بیماری‌های فک، صورت، دهان و دندان را درمان می‌کند. دامنه اقدامات و فعالیت‌هایی که یک جراح فک و صورت انجام می‌دهد بسیار گسترده است. در ادامه مطلب به ارائه توضیحاتی درخصوص جراحی دهان، فک و صورت می‌پردازیم.

      جراحی دهان، فک و صورت، مشکلات دهان و دندان و فک شما را برطرف نموده و لبخندی زیبا به شما هدیه می‌دهد.

 

در چه صورتی باید به یک جراح فک و صورت برای درمان مراجعه کنیم؟

مراجعه به جراح فک و صورت می‌تواند کمی ترسناک باشد. ممکن است تعجب کنید که چرا باید به یک متخصص مراجعه کنید یا وضعیت خاص شما چقدر جدی است. باور کنید یا نه، جراحی‌ دهان، فک و صورت بسیار رایج و جزء جدایی ناپذیر مراقبت‌های دندانپزشکی و پزشکی هستند. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است به تخصص جراح فک و صورت نیاز داشته باشید. برخی از مسائل رایج که نیاز به ارجاع دارند عبارتند از: کشیدن دندان عقل، جراحی فک، عوارض کشیدن دندان، پیوند استخوان، ایمپلنت‌های دندانی و موارد دیگر.

 

آموزش و شکل‌گیری جراحی دهان، فک و صورت

تبدیل‌شدن به یک جراح فک و صورت مستلزم آموزش دقیق آکادمیک و بالینی برای توسعه دانش و مهارت‌های مورد نیاز برای تشخیص و درمان شرایط پیچیده دهان و صورت است. این موقعیت‌ها به تحصیلات بیشتر از مدرک دندانپزشکی نیاز دارند. این شامل: چهار سال مطالعه دندانپزشکی، سه تا شش سال آموزش اضافی در جراحی، پزشکی و بیهوشی است.

 

برای دریافت نوبت دندانپزشکی شرق تهران به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

چرا دندانپزشکان بیماران خود را به جراح فک و صورت ارجاع می‌دهند؟

دندانپزشکان بیماران خود را به چند دلیل به متخصصان جراحی دهان، فک و صورت ارجاع می‌دهند. اعتماد و کیفیت کلی مراقبت در بالای لیست قرار دارد. کشیدن دندان عقل و کاشت ایمپلنت دو مورد از رایج ترین عمل‌های جراحی است که ما انجام می‌دهیم.

جراحان فک و صورت در رسیدگی به روش‌های پیچیده و شرایط مربوط به صورت، دهان و فک بسیار آموزش دیده و باتجربه هستند. به عنوان گروه بزرگی از جراحان با کارکنان پرستاری و مکان‌های متعدد، معمولاً می‌توانند به سرعت جراحی‌ها و ویزیت‌های بعد از عمل را برنامه‌ریزی کنند.

ما از دندانپزشک یا پزشک خانواده شما در مواقعی که برای مدیریت عوارض جراحی نیاز به حمایت جراحی بیشتری دارند، حمایت می‌کنیم. با توجه به وسعت تجربه و تمرکز بر روی جراحی، می‌توانیم این روش را به نحو احسن و با کمترین عوارض انجام دهیم.

مطلب مرتبط: بهترین متخصص ایمپلنت تهران

ما طیف کاملی از گزینه‌های بیهوشی را ارائه می‌دهیم. این شامل بی‌حسی موضعی (انجماد)، اکسید نیتروژن (“گاز خنده”)، آرام‌بخشی خوراکی، آرام‌بخشی داخل وریدی آگاهانه و عمیق (IV) و بیهوشی عمومی است. ما می‌توانیم بیماران را در یک کلینیک خصوصی یا بیمارستان درمان کنیم.

 

حیطه فعالیت‌های جراحی دهان، فک و صورت

جراحی دهان و فک و صورت، به اختصار BMF، از ناحیه‌ای که شامل دهان، صورت، گردن و غدد بزاقی است مراقبت می‌کند و بر روی دندان‌ها، استخوان‌های فک و مفصل گیجگاهی فک و همچنین بافت‌های نرم مانند پوست صورت و غشاهای مخاطی دهان تمرکز می‌کند.

  • بیماری‌های دهان و جراحی دهان: دندان عقل، کشیدن سخت، بقایای ریشه، نیش نهفته، فرنولوم لبی، کیست‌های دندانی یا فک بالا و غیره.
  • مشکلات ارتودنسی که نیاز به جراحی دارند.
  • ایمپلنت‌های دندانی، با بازسازی استخوان در فک پایین و بالا
  • جراحی برای تغییر شکل فک، اصلاح فک و استئوتومی
  • ناهنجاری‌های مادرزادی دهان و صورت: شکاف کام و لب، …
  • شکستگی فک و صورت
  • تناسب ضعیف پروتز به دلیل مشکلات استخوان فک
  • تورم، عفونت یا آبسه در ناحیه دهان و فک بالا
  • ناهنجاری مخاط دهان و تغییر رنگ غشاهای مخاطی
  • درد غیر طبیعی در ناحیه BMF
  • سنگ‌های بزاقی و ناهنجاری‌های غدد بزاقی
  • اختلالات مفصل تمپورومگزیلاری
  • تومورهای خوش‌خیم و بدخیم سر و گردن (انکولوژی گردن و سر) و سرطان دهان

 

 

چند کلمه در مورد ایمپلنت دندان

برای فک پایین، سه نوع ایمپلنت دندان ساخته می‌شود:

  • پروتز متحرک
  • پروتز پایدار (یعنی که حرکت نمی‌کند.)
  • بریج (دستگاه پروتز دندان که برای ثابت نگه‌داشتن یک یا چند دندان مصنوعی با تکیه بر دندان‌های محکم یا ایمپلنت استفاده می‌شود.)
  • برای فک بالا: پل یا پروتز متحرک

در موارد آتروفی فک، قرار دادن ایمپلنت‌ها ظریف‌تر است. سپس دو راه‌حل به جراح ارائه می‌شود. راه حل اول بازسازی فک است، دومین راه‌حل ظریف‌تر، نفوذ ایمپلنت‌های بلند به استخوان صورت است. برای انجام این کار، تکنیک‌های تصویربرداری در اجرای روان این عملیات مهم خواهد بود.

 

چند کلمه در مورد انکولوژی

انکولوژی، تخصصی که با سرطان‌ها سروکار دارد، سه مرحله را طی می‌کند. اول تشخیص، دوم بیوپسی برای تشخیص بدخیم یا خوش‌خیم بودن تومور و درنهایت درمان تومور.

تعیین موضعی بودن تومور یا وجود متاستاز برای جراح مهم است. سپس، او قادر خواهد بود تا درمان (شیمی درمانی، رادیوتراپی یا جراحی) را ایجاد کند.

هر درمانی با توجه به مورد خاصی که خود را نشان می‌دهد انتخاب می‌شود. برخی از موارد ابتدا با شیمی درمانی، سپس با جراحی و در نهایت با رادیوتراپی درمان می‌شوند و برخی دیگر با شیمی درمانی و سپس با جراحی درمان می‌شوند. باید بدانید که عوامل اصلی ایجاد تومورهای دهانی دود تنباکو و الکل هستند، به خصوص وقتی که با هم ترکیب شوند. خوردن غذاهای خیلی گرم توصیه نمی‌شود؛ این سوختگی‌های کوچک می‌توانند تبدیل به تومور شوند.

 

همکاری با متخصصان سایر رشته‌ها

بسته به مشکل، جراح فک و صورت از نزدیک با دندانپزشک عمومی، ارتودنتیست، پریودنتولوژیست، متخصص پوست، گوش و حلق و بینی، جراح پلاستیک، چشم پزشک یا جراح مغز و اعصاب همکاری خواهد کرد تا هر بیمار بهترین درمان ممکن را برای مشکل خود دریافت کند. در صورت لزوم، جراح فک و صورت بیمار را به یک همکار شایسته ارجاع می‌دهد. پزشک عمومی و دندانپزشک معمولی بیمار همیشه از نزدیک درگیر درمان تعریف شده خواهند بود.

 

 

 

 

 

 

متخصصان جراحی دهان، فک و صورت با مشورت و همکاری متخصصان سایر رشته‌ها مشکلات دهان، فک و صورت شما را برطرف می‌کندد.

 

 

سخن پایانی

جراحی دهان، فک و صورت، شاخه‌ای تخصصی که به‌صورت اختصاصی به درمان مشکلات، آسیب‌ها و ناهنجاری‌های دهان، دندان، فک و صورت افراد می‌پردازد. ازجمله موارد شایع مراجعه به متخصصان فک و صورت، کاشت ایمپلنت‌های دندانی و جراحی دندان عقل می‌باشد. درنهایت امیدواریم که این مطلب درمورد جراحی دهان، فک و صورت، موردپسند شما واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *