دندانپزشکی

فلوراید تراپی دندان کودکان تهران

وارنیش فلورایدتراپی

چندین سال است که تاثیر فلوراید به‌عنوان یک ماده پیشگیری‌کننده از پوسیدگی دندان در علم دندانپزشکی به اثبات رسیده است. شاید بدون اغراق بتوان گفت فلوراید تراپی دندان کودکان یکی از بزرگ‌ترین اقدامات موثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان باشد.
با توجه به اینکه برخی از شایعات نیز هم‌زمان در مورد فلوراید درمانی در برخی از فضاها رواج پیداکرده است، در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی درباره فلوراید تراپی دندان کودکان و روش‌های دریافت فلوراید و ... را موردبحث و بررسی قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با ما همراه باشید:

>> فلوراید درمانی چیست؟

فلوراید یک ماده معدنی است که در بسیاری از مواد غذایی و طبیعی مانند چای، آب، غذاهای دریای و سبزیجات موجود است. این ماده معدنی می‌تواند در ساختار برخی از بافت‌های بدن مانند استخوان‌ها و دندان‌ها تجمع یابد.

فلوراید درمانی یک روش موثر برای تقویت دندان‌ها و همچنین پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها به شمار می‌رود. این روش درمانی اغلب با استفاده از فلوراید که یک عنصر طبیعی موجود در آب و غذا و برخی از محصولات دهان و دندان است انجام می‌گیرد.

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

02124867323

>> هزینه فلوراید درمانی دندان کودکان

قیمت فلوراید تراپی دندان کودکان می‌تواند با توجه به عوامل مختلفی متفاوت باشد. بااین‌حال هزینه این روش نسبت به سایر روش‌های درمانی برای رفع پوسیدگی و پر کردن دندان بسیار کمتر است. از عوامل مختلفی که بر هزینه فلوراید تراپی دندان کودکان موثر است می‌توان به این عوامل اشاره کرد:

  • نوع فلوراید تراپی: ژل‌های فلوراید و فلوراید تراپی که معمولا توسط دندان‌پزشک در مطب برای دندان کودکان مورداستفاده قرار می‌گیرد معمولا گران‌تر از دهان‌شویه‌ها و خمیردندان‌های حاوی فلوراید است.
  • نوع بیمه: برخی از بیمه‌ها تعهداتی در مقابل هزینه‌های فلوراید تراپی دندان کودکان دارند.
  • دستمزد دندان‌پزشک اطفال: دستمزد دندان‌پزشک اطفال نیز از گزینه‌های موثر در هزینه فلوراید تراپی دندان کودکان به شمار می‌آید.

>> انواع روش های دریافت فلوراید:

  • فلوراید درمانی موضعی: در این روش فلوراید به‌طور مستقیم به سطح دندان‌ها اعمال می‌شود رایج‌ترین انواع فلوراید موضعی عبارت‌اند از خمیردندان‌های حاوی فلوراید، دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید، ژل‌های فلوراید
  • فلوراید سیستمی: در این روش فلوراید به‌طورکلی، از طریق آب آشامیدنی و یا با استفاده از برخی از مکمل‌ها وارد بدن افراد می‌شود. فلورایداسیون آب و مکمل‌های فلوراید ازجمله روش‌هایی هستند که در فلوراید سیستمی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • فلوراید درمانی در مطب: در این روش فلوراید تراپی در مطب و توسط دندان‌پزشک صورت ‌می‌گیرد. دندان‌پزشک فلوراید را به‌طور مستقیم بر روی دندان کودکان استفاده می‌کند.
  • برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

    02124867323

    >> فواید فلورایدتراپی

    فلوراید تراپی روشی برای محافظت از دندان است که در ادامه به برخی از فواید آن اشاره می‌کنیم:

  • تقویت مینای دندان: فلوراید می‌تواند با مینای دندان ترکیب‌شده و از پوسیدگی آن جلوگیری کند. مینای دندان قوی‌تر می‌تواند سالم‌تر بماند و در مقابل پوسیدگی مقاوم‌تر باشد.
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان: فلوراید می‌تواند روند پوسیدگی دندان را متوقف یا کند. زمانی که مینای دندان تقویت پیدا می‌کند و اسیدیته دهان کاهش می‌یابد، فلوراید از ایجاد حفره‌ها و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.
  • کاهش حساسیت دندانی: این ماده می‌تواند به کاهش حساسیت دندانی در مقابل سرما، گرما، شیرینی و ترشی کمک کند. عملکرد فلوراید به گونه است که با مسدود کردن منافذ زیر مینای دندان، فلوراید از رسیدن محرک‌ها به عصب دندان و ایجاد درد جلوگیری می‌کند.
  • معکوس کردن مراحل اولیه پوسیدگی دندان: فلوراید می‌تواند در برخی از موارد، مراحل اولیه پوسیدگی دندان را معکوس کند. این ماده با معدنی کردن مجدد مینای دندان آسیب‌دیده از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری کند و نیاز به درمان‌های پیچیده دندانپزشکی را کمتر کند.
  • >> عوارض فلورایدتراپی

    عوارض فلوراید برای کودکان چیست؟ یک از سوالاتی که اغلب والدین می‌پرسند این است که آیا فلوراید تراپی برای کودکان یک روش امن است یا خیر؟ بهتر است توجه داشته باشید که فلوراید تنها در دوزهای بسیار بالا می‌تواند خطرناک باشد. البته دوز بالا نسبت به وزن یا سن و سال کودک یا بزرگ‌سال می‌تواند متفاوت باشد. همچنین بهتر است به‌عنوان والدین کودک به‌هیچ‌وجه نباید نگران فلوراید موجود در آب باشید اما در استفاده از محصولاتی که حاوی فلوراید است مانند خمیردندان، دهان‌شویه و ... نظارت کافی داشته باشید تا استفاده بیش‌ازحد از آن صورت نگیرد.
    درصورتی‌که فرزند زیر 6 سال دارید، بهتر است محصولات حاوی فلوراید را از دسترس آن‌ها دور کنید. عوارض فلوراید تراپی به‌صورت خلاصه در این موارد خلاصه می‌شود:

  • تغییر رنگ در دندان و مینای آن
  • سمی شدن فلوراید در بدن فرد در صورت استفاده بیش‌ازحد
  • ایجاد حساسیت به‌صورت خارش، قرمزی و تورم
  • مطلب مرتبط

    >> فلورایدتراپی برای چه کسانی مناسب است؟

    فلوراید تراپی برای همه افراد مخصوصا کودکان بسیار مفید است؛ اما این کار باید برای افرادی که در معرض خطر پوسیدگی دندانی بالایی قرار دارند انجام بگیرد ازجمله گروه‌های دیگر افراد که استفاده از فلوراید تراپی برای آن‌ها توصیه می‌شود عبارت‌اند از:

  • برای کودکانی که دارای شیارهای عمیق و حفره‌های عمیق‌تری در دندان‌های خود هستند.
  • کودکانی که آب آشامیدنی منطقه آن‌ها با فلوراید ترکیب نشده است.
  • برای افرادی که از خشکی دهان رنج می‌بردند.
  • برای افرادی که سابقه پوسیدگی دندان را دارند.
  • برای افرادی که از انواع بریس یا سایر ارتودنسی‌ها استفاده می‌کنند.
  • برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

    02124867323

    >> آیا همه کودکان نیاز به فلورایدتراپی دارند؟

    در پاسخ باید گفت بله. استفاده موضعی فلوراید در مطب دندانپزشکی تقریبا برای تمامی کودکان و نوجوانان توصیه می‌شود. حتی اگر کودکی پوسیدگی دندانی نیز نداشته باشد، فلوراید می‌تواند به‌عنوان وسیله‌ای برای افزایش مقدار فلوراید مینای دندانی که تازه رویش پیداکرده است موثر باشد.

    >> سن شروع فلورایدتراپی برای کودکان چقدر است؟

    انجمن دندان‌پزشکی آمریکا ( ADA) و مراکز پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کنند، فلوراید تراپی برای کودکان را از 6 ماهگی برای آن‌ها آغاز کنید. در این سن اولین دندان کودکان شروع به رویش می‌کند و فلوراید می‌تواند در این سن به تقویت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی کمک کند.
    برای انجام فلوراید تراپی کودکان می‌توانید خمیردندان حاوی فلوراید را به‌اندازه یک نخود برای کودکان از زیر سه‌سالگی تا سن 6 سالگی استفاده کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که اجازه ندهید کودکان زیر 6 سال دهان‌شویه حاوی فلوراید را قورت دهند.

    >> آیا فلورایدتراپی ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود؟

    خیر. فلوراید تراپی موضعی دندان کودکان که توسط دندان‌پزشک و در مطب انجام می‌گیرد، فلوراید را به میزان مشخص و با رعایت اصول خاص بر روی دندان کودکان استفاده می‌کند. در این روش احتمال بلع فلوراید به‌شدت کاهش می‌یابد و احتمال هیچ‌گونه مسمومیتی وجود ندارد. در نوع سیستماتیک که از طریق آب آشامیدنی و سایر مکمل‌ها انتقال این مواد به دندان صورت می‌گیرد نیز، با توجه به اینکه مقدار استانداردی از این مواد در آن‌ها وجود دارد، احتمال مسمومیت نیز تنها در مقادیر بالا ایجاد می‌شود.

    >> فواصل دریافت فلوراید تراپی برای کودکان

    یکی از عوامل تعیین‌کننده فواصل درمانی فلوراید تراپی برای کودکان وضعیت دندان‌های کودک است. برای این منظور باید بین فواصل 4 تا 6 ماه فلوراید تراپی را برای کودکان تکرار کرد.

    >> مراقبت های پس از انجام فلورایدتراپی

    انجام فلوراید تراپی برای کودکان توسط دندان‌پزشک در مطب، نیاز به انجام برخی از مراقبت‌ها بعد از فرایند فلوراید تراپی دارد که باعث می‌شود جذب مواد بهتر صورت بگیرد و ماندگاری بیشتری داشته باشد. در ادامه به برخی از این اقدامات مراقبتی اشاره‌کرده‌ایم:

    1. بعد از انجام فلوراید تراپی بهتر است، به مدت نیم ساعت پس از انجام آن از خوردن و آشامیدن خودداری کنند.

    2. بهتر است بیماران پس از انجام فلوراید تراپی، به مدت ۲۴ ساعت از مسواک و نخ دندان استفاده نکنند.

    3. بعد از انجام فلوراید تراپی کودکان باید به مدت ۲۴ ساعت، از خوردن غذاهای سفت و داغ پرهیز کنند.

    4. توصیه می‌شود کودکان بعد از انجام فلوراید تراپی حداقل به مدت ۲۴ ساعت، از خوردن مواد غذایی چسبناک و شیرین خودداری کنند.

    برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

    02124867323
    FAQ

    سوالات متداول

    آیا امکان دارد فلوراید تراپی برای کودک عوارضی داشته باشد؟

    خیر. انجام فلوراید تراپی در مطب دندانپزشکی حاوی هیچ‌گونه عارضه‌ای برای کودک نیست.

    فلوراید تراپی چقدر طول می کشد؟

    فلوراید تراپی معمولا چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد.

    فلوراید تراپی برای کودکان چقدر درد دارد؟

    فلوراید تراپی یکی از روش‌های پیشگیری برای پوسیدگی دندان است که بدون هیچ‌گونه بی‌حسی انجام می‌پذیرد و بدون درد است.

    >> سخن پایانی

    فلوراید تراپی دندان کودکان یک روش ساده درعین‌حال ایمن برای تقویت مینای دندان کودکان و جلوگیری از پوسیدگی آن به شمار می‌آید. این روش می‌تواند به حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان کودکان کمک ویژه‌ای کند. در این مقاله انواع مختلف فلوراید تراپی دندان کودکان را بررسی کردیم و فواید و عوارض آن را شرح دادیم.

    همچنین به شیوه استفاده از فلوراید تراپی برای بزرگ‌سالان نیز اشاره کردیم. برای انجام فلوراید تراپی به‌صورت استاندارد و ایمن بهتر است به دندان‌پزشک متخصص مراجعه کنید. دندان‌پزشک با بررسی وضعیت دندانی کودک شما بهترین شیوه و مواد برای فلوراید تراپی را برای وی به کار می‌گیرد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *