روکش دندان براساس ماده تشکیل دهنده آن انواع مختلفی دارد که شامل: روکش های تمام فلزی، روکش های تمام سرامیکی، روکش های فلز- سرامیکی و روکش های تمام رزینی می باشند.
روکش تمام فلزی
مواد به کار رفته در روکشهای تمام فلزی از فلزات و آلیاژی از فلزات میباشد. استفاده از روکش فلزی اغلب برای دندانهای عقبی به دلیل استحکام بیشتر کاربرد دارد. از ویژگی های این نوع روکش می توان به طول عمر بالا، زیست سازگار با بدن افراد، مقاومت و استحکام و احتمال بالای تطبیق با لثه اشاره کرد. احتمال بروز آلرژی و رنگ فلز از معایب این نوع روکش می باشد به همین دلیل کاربردی در دندان های جلویی ندارند..
روکش تمام سرامیکی
این روکش از سرامیک ساخته شده و نسبت به روکشهای فلزی، استحکام و مقاومت کمتری دارند. به دلیل رنگ طبیعی، این نوع روکش بیشتر برای دندانهای جلو برای نشان دادن ظاهر طبیعی دندان کاربرد دارد. از مزایای این نوع روکش میتوان به رنگ و سایز مشابه با دندان طبیعی، زیست سازگاری با بدن افراد و کاهش مدت زمان درمان اشاره کرد. در صورت ترک خوردن یا شکستگی این نوع روکش امکان ترمیم وجود ندارد. برای استفاده از این نوع روکش حجم بیشتری از دندان تراشیده میشود و احتمال ساییدگی دندان های مقابل وجود دارد.
روکش فلز- سرامیکPFM
مواد تشکیل دهنده در این نوع روکش ترکیبی از سرامیک و فلز میباشد. لایه زیرین در این روکش از نوع فلزی و لایه رویی از نوع سرامیکی میباشد. این نوع روکش به دلیل وجود لایه سرامیکی ظاهرزیبایی دارند، همچنین به دلیل وجود لایه فلزی مقاومت و استحکام بالایی دارند. این نوع روکش ماندگاری بالایی دارد. مقاومت، استحکام و تطابق بالا از ویژگی های این نوع روکش می باشد، همچنین احتمال ساییدگی دندان های مقابل در این نوع روکش مانند روکش تمام سرامیکی است
روکش تمام رزینی
مواد کامپوزیت رزین فقط موادی نیستند که برای پر کردن دندان استفاده می شوند. آنها همچنین می توانند برای روکش به کار روند. آنها دوام کمتری نسبت به نمونه های سرامیکی خود دارند. همچنین متخلخل تر هستند و آنها را در برابر رنگ و لکه ای شدن آسیب پذیرتر می کند. با این حال، این نوع روکش برای بسیاری از افراد یک گزینه باقی می ماند زیرا به طور متوسط برای 5 سالی که روکش به طور متوسط دوام می آورد، خوب کار می کند. لمینیت دندان جهت زیبایی ظاهر، در این گروه میگیرد.