دندانپزشکی

اوردنچر چیست؟

اوردنچر چیست

اوردنچر یکی از روش های کم هزینه نسبت به ایمپلنت دندان است که دربا این روش دندان های از دست رفته را جایگزین می کنند. پروتز اوردنچر بر روی دندان های طبیعی یا بر روی چند پایه قرار می گیرد و شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد.برای انتخاب روش کاشت دندان باید به چند سوال پاسخ دهید:

پاسخ به سوالاتی چند درباره اوردنچر

  • اوردنچر چیست؟
    • چه فردی به اوردنچر نیاز دارد؟
    • قیمت اوردنچر چند است؟

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

02124867323

اوردنچر چیست؟

اوردنچر انواع مختلفی دارد که یکی از آنها اوردنچر بر پایه ایمپلنت است. در واقع اوردنچر نوعی پروتز محسوب می شود که روی ایمپلنت قرار می گیرد.عملکرد آن ها همانند دندان طبیعی است که امروزه با روش های پیشرفته جایگزین دندان های از دست رفته شده و به جای نگهداری از یک تاج دندان اوردنچر چند تاج دندان را با پر کردن فضاهای مابین آن ها پشتیبانی می کند.عریف دیگری که می‌توان ارائه داد: اوردنچر دندان، یک دست دندان تقریباً ثابت و دارای ایمپلنت است.

فرق اوردنچر با دندان مصنوعی چیست؟

اوردنچر انواع مختلفی دارد که یکی از آنها اوردنچر بر پایه ایمپلنت است. در واقع اوردنچر نوعی پروتز محسوب می شود که روی ایمپلنت قرار می گیرد.عملکرد آن ها همانند دندان طبیعی است که امروزه با روش های پیشرفته جایگزین دندان های از دست رفته شده و به جای نگهداری از یک تاج دندان اوردنچر چند تاج دندان را با پر کردن فضاهای مابین آن ها پشتیبانی می کند.عریف دیگری که می‌توان ارائه داد: اوردنچر دندان، یک دست دندان تقریباً ثابت و دارای ایمپلنت است.

فرق اوردنچر با ایمپلنت چیست؟

همانطور که حتماً می‌دانید، ایمپلنت هم جزء روش‌های جایگزینی دندان است و همیشه این سوال برای افراد به وجود می‌آید که فرق اوردنچر با ایمپلنت چیست؟، در ادامه به تعریف و تفاوت این دو می‌پردازیم : در اوردنچر نیاز به پیوند استخوان برای مکان هایی که استخوان از دست رفته نیست ، چرا ؟ چون که می توان آن استخوان ها را از مراحل درمان خارج کرد. در اوردنچر، لب‌ها و گونه‌ها به شکل درست قرار می‌گیرند ، زیرا در آن فلنچ باکالی است . این روش برای افرادی است که بافت استخوانی و استحکام آن را از دست داده‌اند و تعداد زیادی از دندان های شان نیاز به جایگزینی دارد، مناسب است. تفاوت دیگر در طول عمر است که در اوردنچر به دلیل استفاده از پایه های ایمپلنت تیتانیومی طول عمر بیشتری دارند. این روش مناسب اشخاصی است که متاسفانه دندان‌های دو فک را از دست داده‌اند و هزینه ایمپلنت را ندارند، پس اینجا متوجه می‌شویم که هزینه آن خیلی به صرفه‌تر از ایمپلنت است .

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

02124867323

چه فردی به اوردنچر نیاز دارد؟

اوردنچر در واقع ، مناسب افرادی است که تعداد بالایی از دندان ها را از دست داده اند.از آنجا که این افراد دندان های اندکی برایشان باقی مانده است، نیازمند روشی هستند که با آن با هزینه کمتری بتوانند همه دندان ها را بصورت ثابت و طبیعی بکارند. به این روش اوردنچر ثابت یا اوردنچر ایمپلنت می گویند. /p>

قیمت ارودنچر چنده؟

هزینه اوردنچر بر پایه ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله این عوامل می‌توان به جنس و برند ایمپلنت که در فک کاشته می‌شود اشاره کرد، همچنین تعداد ایمپلنت موردنیاز هر فرد نیز در قیمت آن تاثیر گذار است. پزشک متخصص بر حسب میزان مهارت‌ها و تخصص خود ممکن است قیمت متفاوتی پیشنهاد دهد.

قیمت ایمپلنت؟

ابتدا به بررسی قیمت ایمپلنت درجه یک و درجه 2 بر اساس یک واحد می پردازیم. و پس از آن به سوال قیمت اوردنچر پاسخ می دهیم. قیمت ایمپلنت براساس کیفیت به شرح زیر است.

  • • ایمپلنت درجه 1 در یک فک: 25,000,000 تومان
  • • ایمپلنت درجه 1 در دو فک: 50,000,000 تومانl
  • • ایمپلنت درجه 2 در یک فک: 19,000,000 تومان
  • • ایمپلنت درجه 2 در دو فک: 38,000,000 تومان

قیمت اوردنچر؟

 قیمت اوردنچر برپایه تعداد واحد های ایمپلنت به شرح زیر است:

  • اوردنچر فک بالا با 3 پایه: 70,000,000 تومان
  • اوردنچر فک بالا با 4 پایه: 80,000,000 تومان
  • اوردنچر فک پایین با 3 پایه: 70,000,000 تومان
  • اوردنچر فک پایین با 4 پایه: 80,000,000 تومان

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

02124867323

توضیحاتی کوتاه درباره انواع اوردنچر

1.     اوردنچر بر پایه لثه

اولین نوع اوردنچر، اوردنچری است که بر پایه لثه نامیده می‌شود و این به دلیل این است که پروتز‌های دندانی  به صورت تقریبا ثابت بر روی لثه نصب می‌شوند، و بیشترین شباهت  می‌توان گفت که  به دندان مصنوعی دارد.

مراحل انجام اوردنچر بر پایه لثه:

در این روش کمترین زمان برای ترمیم دندان نیاز است ، زیرا در این روش هیچ واسطه‌ای بین پروتز و لثه وجود ندارد، باید در نظر گرفت که این روش برای اشخاصی مناسب است که استخوان شأن دارای تحلیل زیادی نباشد و از استحکام کافی برخوردار باشد .مدت زمان لازم برای طی شدن مراحل این نوع اوردنچر ، وابسته به مدت زمان ساخت پروتزهای دندانی است و با ساخت آن بلافاصله می‌توان ادامه روند را به سرعت پیمود .

2.    اوردنچر بر پایه ایمپلنت

یکی از بهترین و محبوبترین روش‌های اوردنچر، اوردنچری است که بر پایه ایمپلنت انجام می‌گیرد، زیرا در این روش پروتز های دندانی به جای قرار گیری مستقیم بر روی لثه، بر روی ایمپلنت‌های تیتانیومی قرارگرفته بر روی لثه نصب می‌گردد، برای انجام بهترین روش اوردنچر پزشک حاذق با نصب کردن دو الی شش پایه تیتانیومی ایمپلنت را در انتهای فکر بیمار نصب کرده که تعداد پایه‌های ایمپلنت به میزان فشار وارد بر فک بستگی دارد و به همین دلیل در افراد مختلف متفاوت است، سپس پزشک پروتز‌های دندانی را بر روی پایه های ایمپلنت تیتانیومی قرار می‌دهد و در اینجا این روش به پایان می‌رسد و بیماردارای دندان های عالی و جدیدی می‌شود.

مراحل انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت:

برای شروع این اوردنچر باید دندانپزشک، پایه های تیتانیومی ایمپلنت را در فک ها قرار دهد، معمولا این کار را برای فک بالا ، پایین یا هردو دسته بنا به نیاز بیمار انجام می‌دهند ، این کار معمولاً در فک بالا با ۴ الی ۶ پایه و در فک پایین با ۳الی ۴ پایه انجام می‌ گیرد ، تعداد ایمپلنت ها بسته به میزان فشار لثه ‌ها و وضعیت بیمار تشخیص داده می شود. بعد از آن پروتز‌های توپی، میله‌ای یا مگنتی بر روی پایه ها قرار می‌گیرند و معمولاً باید حداقل ۳ ماه از نصب پایه ها گذشته باشد تا این پروتز‌ها نصب شوند.

انواع مختلف اوردنچر بر پایه ایمپلنت

در این روش از انواع متفاوتی از پروتز بر روی پایه ایمپلنت استفاده می‌شود که در ادامه خدمتتون عرض می‌کنم :

    پروتز میله‌ای

در این روش یک میله فلزی به لثه بیمار جوش می‌خورد و پایه‌های ایمپلنت به میله متصل می‌شوند و پروتز‌ها بر روی این میله به وسیله کلیپ در جای خود قرار می‌گیرند و در ادامه ادامه فرایند انجام می‌شود.

    پروتز توپی

این روش برای افرادی استفاده می‌شود که استحکام کافی در استخوان فکشان دارند ، در این روش بر روی هر ایمپلنت اتصالات توپی شکلی بر روی لثه نصب می‌شود، که این اتصالات توپی شکل جایگاه مخصوصی بر روی دندان های مصنوعی دارند و می توانند با آنها ترکیب شوند.

3.    اوردنچر ترکیب ۲ و۳ یا ایمپلنت و لثه

در این روش از هر دو پایه های ممکن برای پایه استفاده شده و هم از ایمپلنت و هم لثه به عنوان واسطه استفاده می‌شود و سپس پروتز های دندانی بر روی هردو نصب می‌شود.

در صورتی که از این روش ترکیبی استفاده شود ، دو پایه ایمپلنت بر روی انتهای فک نصب شده و میله ای این دو پایه را به هم متصل می‌کند، و سپس بقیه مراحل انجام می‌شود.

مراحل انجام اوردنچر ترکیبی بر پایه هم ایمپلنت هم لثه:
در ابتدا دندانپزشک، دو پایه ایمپلنت را در فک فوقانی و در مکان دندان نیش و آسیاب قرار می‌دهد که یکی در سمت راست فک و دیگری را در سمت چپ فک نصب می کند، در ادامه میله ای را به هر دو ایمپلنت متصل می‌کند،به همین دلیل به این روش روش میله‌ای هم می‌گویند؛ پس از این مراحل پروتز‌های دندانی بر روی لثه قرار می‌گیرند و ثبات نسبی را به دست می‌آورند .

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

02124867323

حتماً این سوال در ذهنتون به وجود میاد که کدام یک از روش‌ها بهتره برای ما، باید بگویم که هر روش متناسب با افراد متفاوت است و افراد با شرایط جسمانی متفاوت، روش‌های متفاوتی می‌توانند داشته باشند، ولی بهترین و جدیدترین روش به طور کلی اگر بخواهیم در نظر بگیریم همین روش اوردنچر بر پایه ایمپلنت است که طرفداران زیادی دارد. /span>

مزایا و معایب استفاده از اوردنچر

مزایا:

مهمترین فایده اوردنچر این است که باعث لقی دندان نمی‌شود، در حالی که دندان‌های مصنوعی به  دلیل اینکه فاصله بین  دندان مصنوعی و لثه وجود ندارد،  دلیل فشار به لثه دچار ساییدگی می‌شود و باعث لقی‌ آن می‌شود،در حالی که در اوردنچر به دلیل فاصله بین ایمپلنت و لثه این فشار به لثه منتقل نمی شود و در نتیجه باعث لقی‌ آن نمی‌شود.

دیگر فایده‌هایی که می‌توان بر اوردنچر در نظر گرفت، این است که زیبایی صورت همچنان حفظ می‌شود، اما در دندان‌های مصنوعی در طول زمان باعث چروک شدن صورت می‌شود.

یکی دیگر از فایده‌هایی‌ که می‌توان به آن اشاره کرد، غذا خوردن با  اوردنچر خیلی حالت خوشایندی دارد و خیلی راحت انجام می‌شود اما با دندان‌های مصنوعی باعث می‌شود که زیر دندان‌هایمان غذا برود یا اینکه دچار لقی نابهنگام شود و مشکلات دیگری هم دارد .

مزایا و معایب اوردنچر

معایب:

معایب این روش بیشتر می‌توان به همان مراقبت‌های بهداشتی اشاره کرد که هر ۶ ماه یا حداقل هر یک سال یک بار باید در مطب‌های دندانپزشکی حاضر شویم و نسبت به چک کردن سلامت آنها مطمئن شویم.

یکی دیگر از معایب اوردنچر این است که ممکن است هزینه آن خیلی بالا باشد مخصوصا اگر بیمه‌ای که دارید کاملا هزینه آن را پوشش ندهد. معمولا انجام اوردنچر چندین ماه طول می‌کشد بنابراین احتمالا این نیز از معایب آن محسوب شود.

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

02124867323

دوام و مقاومت اوردنچرهای ۴ ایمپلنتی ،در فک بالا و پایین متفاوت است و در فک بالا پنج سال و فک پایین ده سال تخمین زده می‌شود .به طور متوسط می‌توان ، طول عمر اردنچرهای مختلف را بین ۱۸ ماه الی  ۵ سال در نظر گرفت، البته هر اوردنچر نسبت به اوردنچر دیگر طول عمر متفاوتی دارد و به نوع اوردنچر بستگی دارد. /span>

سوالات متداول
آیا اوردنچر قابل جابه‌جایی است؟

بله اوردنچرها می‌توانند متحرک یا ثابت باشند که اوردنچرهای متحرک قابل جابه‌جایی هستند.

هزینه اوردنچر بیشتر است یا ایمپلنت؟

هزینه ایمپلنت بیشتر از اوردنچر است.

درمان اوردنچر دندان چه مدتی طول می‌کشد؟

درمان اوردنچر بستگی به شرایط لثه‌ها و استخوان فک دارد. و معمولا بین 1 الی 6 ماه درمان کامل می‌شود.

چند ایمپلنت برای اوردینچر لازم است؟

بسته به نوع اوردنچر و نیاز بیمار تعداد ایمپلنت‌ها متفاوت است. مثلا در نوعی از آنها یک یا دو ایمپلنت نیاز است ولی در نوع دیگر دو تا چهار عدد ایمپلنت نیاز است.

در هنگام اوردنچر کدام غذاها را بخوریم؟

غذاهای نرم مانند سوپ، پوره‌ی سیب‌زمینی در اوایل و بعدا غذاهای پر پروتئین و پر کلسیم مانند آبگوشت، تخم‌مرغ، ماست، پنیر و... مناسب هستند.

اوردنچر فک پایین موفق‌تر است یا فک بالا؟

فک پایین به دلیل داشتن تراکم استخوانی بیشتر، در اوردنچر موفق‌تر است ولی فک بالا تراکم استخوانی کمتری دارد.

آیا اوردنچر تاثیری بر قدرت تکلم دارد؟

در اوردنچر به دلیل اینکه پروتز دندان بر پایه‌ها می‌چسبد تاثیر منفی در تکلم ایجاد نمی‌کند و حتی تاثر مثبتی بر آن می‌گذارد.

جمع بندی

در این یافته‌ها سعی بر این بود ، که شما بر هر ویژگی و هر نوع اوردنچر آشنا شوید و بتوانید به راحتی دانش پایه ای در مورد آن پیدا کرده باشید تا در ادامه بتوانید در صورت نیاز از آنها استفاده کنید، ویژگی ها را به صورت خلاصه در اینجا جمع بندی شده است که دانش پایه‌ای نسبت به موضوع پیدا می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *