blog, دندانپزشکی

آیا بیماران دیابتی میتوانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟

ایمپلنت بیماران دیابتی

آیا بیماران دیابتی می‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

امروزه اغلب سالمندان و حتی میانسالان کشور ما از بیماری دیابت رنج می‌برند. این افراد در زندگی خود با مشکلات و محدودیت‌هایی رو به رو می‌شوند که یکی از آن‌ها گذاشتن ایمپلنت است. آیا ایمپلنت برای افراد دیابتی خطرناک است؟ به نظر شما بیماران دیابتی می‌توانند از ایمپلنت استفاده کننده؟ در این مقاله قصد داریم در مورد این موضوع صحبت کنیم، پس اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده است، با ما همراه باشید.

 

مطالبی که در ادامه در این مقاله مطالعه و بررسی خواهد شد:

  • رابطه ایمپلنت و دیابت
  • آیا بیماران دیابتی می­‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟
  • اقدامات قبل از ایمپلنت برای افراد دیابتی
  • مراقبت‌های لازم قبل از ایمپلنت برای افراد دیابتی
  • اقدامات بعد از ایمپلنت برای افراد دیابتی

 

رابطه ایمپلنت و دیابت

اگر شما نیز از بیماری دیابت رنج می‌برید، حتما شنیده‌اید که ایمپلنت برای افراد دیابتی عملی بسیار مخاطره‌انگیز است. اما به نظر شما دلیل این موضوع چیست؟

همانطور که می‌دانید بین گلوکز خون و بهبود زخم در بدن روابطی وجود دارد. در حقیقت افزایش دائمی گلوکز خون، باعث کاهش عملکرد گلبول­‌های سفید که در سیستم ایمنی نقش بسیار مهمی دارند، می‌شود. بنابراین وقتی گلبول‌های سفید قادر به انجام وظایف خود به درستی، نباشند، زخم‌ها مانند زخم ناشی از جراحی کاشت ایمپلنت در بدن فرد بسته نشده و باکتری‌ها توانایی ورود به بدن را خواهند داشت.

علاوه بر این موضوع دیابتی که درمان و کنترلی روی آن انجام نگرفته باشد، می‌تواند بر روی گردش خون تاثیر گذاشته و باعث کاهش سرعت حرکت و جریان خون شود. با توجه به این امر، خونرسانی و رساندن مواد مغذی به ناحیه دچار زخم کم شده و در نتیجه زخم مورد نظر دیر تر بهبود خواهد یافت و به دنبال آن جراحات ناشی از ایمپلنت برای افراد دیابتی با سرعت بسیار کمتری فرایند بهبودی را طی خواهد کرد.

مطلب مرتبط: ایمپلنت دندان بصورت قسطی

بهترین دکتر متخصص ایمپلنت دندان در شرق تهران

مورد دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد نوروپاتی دیابتی در این افراد است. این اختلال به طور قابل توجهی می‌تواند بر روی روند بهبودی زخم‌های ناشی از ایمپلنت تاثیر بگذارد. در حقیقت قند خون درمان نشده گاهی می‌تواند به اعصاب فرد آسیب‌هایی وارد کند و باعث بروز بی حسی در ناحیه آسیب دیده شود. اگر فرد آسیب را احساس نکند به طور حتم آن را برطرف نخواهد کرد و این موضوع باعث بدتر شدن زخم خواهد شد. کاهش سرعت بهبود و کاهش احساس در ناحیه مورد نظر به طور چشمگیری احتمال خطر عفونت ایمپلنت را بالا می‌برد.

علاوه بر مواردی که ذکر شد، دیابت می‌تواند از طریق کاهش تولید هورمون رشد، کاهش قدرت سد پوستی، کاهش تولید پروتئین کلاژن، کاهش ترمیم و تولید عروق خونی جدید و غیره بر روی بهبود زخم ناشی از ایمپلنت تأثیر بگذارد.

آیا بیماران دیابتی می­‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

در پاسخ به این سوال که ایمپلنت برای افراد دیابتی انجام می‌شود یا خیر، باید بگوییم که با وجود مخاطرات ذکر شده این بیماران می‌توانند ایمپلنت کنند. اما باید توجه داشت که چند هفته قبل از انجام این جراحی باید اقدامات و آزمایشات خاصی را انجام دهند. برای مثال باید سطح گلوکز خون خود را کنترل کنند تا کاشت ایمپلنت به خوبی صورت گرفته و دوام داشته باشد. در حقیقت افراد دیابتی باید حتما اقدامات و مراقبت‌های خاصی را قبل و حتی بعد از ایمپلنت انجام دهند تا از خطرات احتمال آن کاسته شده و طول عمر آن افزایش یابد.

اقدامات قبل از ایمپلنت برای افراد دیابتی

دندانپزشک قبل از انجام این جراحی برای کاهش خطرات و عوارض احتمالی مربوط به ایمپلنت و دیابت برخی موارد را در بیمار بررسی می‌کند که در ادامه آن‌ها را نام برده‌ایم:

اولین مورد سطح گلوکز و یا قند خون است که اگر مقدار آن از حدی بالا‌تر باشد ممکن است جراحی به عقب بیفتد.

همچنین برای اطمینان خاطر داشتن از کنترل قند خون به صورت بلند مدت، هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) بررسی می‌شود.

آزمایش خون کامل و کلی برای اطمینان از نداشتن عفونت و این گونه موارد.

بررسی کامل و جامع دندان  مورد نظر برای تعیین روش کاشت ایمپلنت

افزون بر این موارد ممکن است دندانپزشک برای آماده سازی بیمار و کنترل قند خون او اقدامات زیر را انجام دهد:

ارجاع دادن بیمار به پزشک متخصص برای دریافت دارو‌های متناسب با بیماری

ارجاع دادن بیمار به پزشک متخصص تغذیه برای دریافت رژیم غذایی صحیح و متناسب برای افراد دیابتی

مشاوره گرفتن برای عدم مصرف برخی از دارو‌ها قبل از انجام کاشت ایمپلنت

مراقبت‌های لازم قبل از ایمپلنت برای افراد دیابتی

همانطور که گفتیم باید قبل از ایمپلنت برای افراد دیابتی برخی مراقبت‌ها و اقدامات مراقبتی را به طور ویژه و خاص انجام داد که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم. توجه داشته باشید که تمام این اقدامات و مراقبت‌ها باید با مشورت و نظر پزشک متخصص دندانپزشکی انجام شوند.

همانطور که می‌دانید باید چند هفته قبل از جراحی قند خون خود را با دقت بیشتری کنترل کنید و مراقب پایین و یا بالا آمدن آن باشید.

تمام دارو‌های مصرفی خود را به پزشک معرفی کرده و در مورد مصرف تمام آن‌ها از پزشک متخصص مشورت بگیرید.

دارو‌های مورد استفاده برای کنترل دیابت همانند گلیفلوزین­ها ممکن است باعث بروز مشکلات قند خون در فرد در حین عمل جراحی شود. بنابراین توصیه می‌شود که در صورت مصرف این دارو‌ها حتما از پزشک خود مشورت بگیرید چرا که ممکن است پزشک برای جلوگیری از این مشکلات لازم بداند از ۴۸ ساعت قبل از کاشت ایمپلنت مصرف آن را قطع کند.

اگر نیاز به مصرف انسولین دارید و روزانه انسولین تزریق می‌کنید، از پزشک سوال کنید که روز جراحی و یا قبل از آن باید چه مقدار از آن را استفاده کنید.

خوب است با یک متخصص تغذیه نیز ملاقات و مشورت کنید و در مورد تغذیه مناسب برای کنترل قند خون‌تان از او کمک بگیرید.

اقدامات بعد از ایمپلنت برای افراد دیابتی

این افراد باید به صورت مرتب قند خون خود را چک کنند چرا که ممکن است در اثر فعالیت‌هایی مثل خوردن غذا و یا دارو‌ها و یا استرس و درد میزان قند خون بدن افت کرده باشد.

همچنین باید انتظار داشته باشید که زخم ناشی از ایمپلنت برای افراد دیابتی با سرعت کمتری بهبود یابد.

باید علائمی مثل تب، درد، قرمزی و داغی در هنگام لمس و همچنین تورم و یا ترشح را به صورت دقیق در نظر داشته باشید چرا که نشانه عفونت ایمپلنت هستند و باید مراقب این علامت‌ها باشید.

همچنین باید توجه داشته باشید که بهداشت ناحیه جراحی شده را به خوبی رعایت کنید تا از عفونت آن جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *