دندانپزشکی

بهترین متخصص اندو در شرق تهران

بهترین متخصص ایمپلنت در شرق

همه چیز درباره درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس

 

درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس یکی از تخصص های دندانپزشکی است که افراد متخصص در این زمینه را اندودنتیست می­نامند. این متخصصان در تشخیص و درمان علل درد دندان تخصص دارند و در جهت تسکین درد و حفظ دندان طبیعی تلاش می­کنند.

در گذشته اگر دندان شخصی درد می­گرفت و با مصرف قرص های مسکن درد وی آرام نمی­شد دندان مورد نظر را می­کشیدند اما امروزه اندودنتیست ها ریشه دندان ها را درمان کرده یا به اصطلاح عصب کشی می­کنند تا دندان های طبیعی افراد حفظ شده و دیگر مشکلات این چنینی برای آن ایجاد نشود.

اگر یک یا چند دندان شما نیاز به عصب کشی یا ریشه درمانی دارد و به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آنچه که در این مقاله خواهید خواند:

  1. ریشه درمانی دندان یا عصب کشی چیست؟
  2. از کجا بفهمم دندان هایم به عصب کشی نیاز دارد؟
  3. مراحل درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس چگونه است؟
  4. آیا درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس درد زیادی دارد؟
  5. مراقبت های بعد از انجام ریشه درمانی یا عصب کشی چیست؟

ریشه درمانی دندان یا عصب کشی چیست؟

 

قسمت های مختلف دندان شامل موارد زیر می­باشد:

تاج دندان: بخش سفید رنگ و رویی دندان که قابل مشاهده است.

ریشه دندان: یک فضای خالی که شامل کانال های ریشه و پالپ دندان بوده و پالپ حاوی اعصاب و عروق خونی است که از کانال های ریشه نیز می­گذرند. این بخش از دندان درون لثه فرو رفته و حتی در صورت پوسیده شدن دندان قادر به مشاهده آن نیستیم.

همانطور که بیان شد اعصاب و عروق دندان درون پالپ که یک بافت نرم است قرار گرفته و از درون کانال های ریشه عبور می­کنند. زمانی که پالپ دچار عفونت شود در صورت گسترش عفونت اعصاب دندان تحت تاثیر قرار می­گیرند و فرد احساس درد شدیدی می­کند، که برای درمان باید ابتدا ریشه دندان را ترمیم کرد.

در این فرآیند ابتدا اعصاب موجود در کانال های ریشه را خالی می­کنند سپس فضای خالی ایجاد شده در دندان را با مواد خاصی پر می­کنند. در این صورت درد دندان بر طرف شده و دندان بدون هیچ اعصابی و صرفا به خاطر زیبایی در دهان فرد باقی می­ماند.

به طور معمول عفونتی که در پالپ ایجاد می­شود به دنبال شکستگی و ترک دندان یا پوسیدگی های عمیق ایجاد می­شود. از نشانه های مهم عفونت پالپ دندان می­توان به حساسیت دندان ها به دمای سرد و گرم مایعات، آسیب دیدگی های دندانی که قابل مشاهده هستند و درد و تورم در لثه ها اشاره کرد.

برای دریافت نوبت دندانپزشکی شرق تهران به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

از کجا بفهمم دندان هایم به عصب کشی نیاز دارد؟

در صورتی که پوسیدگی دندان در سطح بالایی دندان یعنی تاج ایجاد شود درمان بسیار ساده خواهد بود. اما زمانی که پوسیدگی در پالپ دندان ایجاد شود و به تدریج به اعصاب برسد درمان سخت خواهد شد چرا که با به خطر افتادن اعصاب به ریشه فشار وارد شده و درد های وحشتناکی ایجاد می­گردد.

از علائم مهم رسیدن پوسیدگی به ریشه دندان می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد ناگهانی و شدید زمانی که نوشیدنی سرد یا گرم می­نوشید.
  • درد در هنگام غذا خوردن
  • درد خود به خودی دندان که بسیار طاقت فرساست.
  • ایجاد آبسه در لثه و ورم صورت
  • سیاه شدن و یا ریخته شدن بخشی از دندان

دقت کنید که با مشاهده هر یک از این علائم به سرعت به دندانپزشکی مراجعه و نسبت به درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس اقدام کنید.

مراحل درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس چگونه است؟

 

زمانی که عفونت به ریشه و پالپ دندان رسیده باشد و درد شدیدی را در دندان های خود احساس می­کنید با مراجعه به دندانپزشک عمومی وی شما را به یک اندودنتیست برای درمان ریشه ارجاع خواهد داد. با توجه به نوع دندان و میزان پیشرفت پوسیدگی دندان اندودنتیست در یک تا سه جلسه تمامی مراحل عصب کشی را برای شما انجام خواهد داد.

  • در مرحله اول دندان پوسیده به وسیله اندودنتیست مورد بررسی قرار گرفته و همچنین عکس برداری های لازم برای تشخیص بهتر انجام خواهد شد. پس از تشخیص کار درمان ریشه شروع خواهد شد در این صورت ابتدا پزشک برای کم شدن درد بیمار داروی بی­حسی را تزریق کرده سپس شروع به برداشتن پوسیدگی های سطحی دندان کرده و تاج دندان را برای دسترسی به پالپ باز می­کند.
  • در مرحله بعدی تمامی عفونت های موجود در بخش پالپ دندان برداشته شده و پالپ و کانال های ریشه خشک شده و دارویی مخصوص به منظور خارج کردن عفونت های باقی مانده به داخل کانال های ریشه ریخته می­شود. در این حالت حتی ممکن است دندان بیمار تا چند روز باز بماند تا ترشحات چرکی از آن خارج شود.
  • در این مرحله اگر دندان با مواد موقت پر شده، از آن خالی می­شود و در صورتی که ریشه دندان درگیر عفونت شده باشد اعصاب آن قطع شده و درون کانال ریشه با مواد مخصوص دائمی پر خواهد شد تا کانال ریشه از نفوذ مواد غذایی و بزاق در امان بماند.
  • در مرحله آخر به دلیل آن که دندان در اثر پوسیدگی دچار ضعف در استحکام خود شده است ترمیم صورت می­گیرد. برای این کار از روکش های دندان استفاده می­شود که به طور معمول ترکیبی از پرسلاین و فلز بوده که به آن رنگ سفیدی همانند رنگ دندان طبیعی می­زنند.

پس از تکمیل فرآیند روکش گذاری درمان ریشه یا اندودنتیکس به پایان می­رسد.

آیا درمان ریشه دندان یا اندودانتیکس درد زیادی دارد؟

اکثر افراد معتقدند که این فرآیند با درد زیادی همراه است به همین دلیل همیشه از انجام این کار سر باز می­زنند اما حقیقت این است که به دلیل تزریق ماده بی­حسی در ابتدای کار شما هیچ دردی را احساس نخواهید کرد. پس از انجام فرآیند عصب کشی در صورتی که درد دارید می­توانید با تجویز پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید.

مراقبت های بعد از انجام ریشه درمانی یا عصب کشی چیست؟

پس از درمان ریشه یا اندودنتیکس سعی کنید که از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید. همچنین روزی حداقل سه بار دندان های خود را به آرامی مسواک کنید و از خمیردندان های حاوی فلوراید استفاده نمایید. حتما از نخ دندان استفاده کنید چرا که از رسیدن مواد خارجی به خلل دندان ها جلوگیری می­کند.

سخن پایانی

درمان ریشه دندان یا اندودنتیکس، درمانی است که برای دندان های پوسیده و آسیب دیده ای استفاده می­شود که پوسیدگی به کانال های ریشه رسیده و اعصاب دندان در معرض خطر قرار گرفته باشند. می­توان با این نوع درمان ساختار دندان را حفظ کرد و درد ناشی از پوسیدگی را از بین برد.

دقت کنید در صورتی که از اندودنتیست ماهر برای انجام این کار کمک نگیرید ممکن است دندان به خوبی از اعصاب تخلیه نشده و مجبور به انجام عصب کشی مجدد شوید.

پیشنهاد ما به شما کلینیک پزشکی شیان است که با داشتن کادری مجرب و توانا تجربه انجام ریشه درمانی بدون درد را برای شما فراهم می­کند. جهت دریافت نوبت و خدمات این کلینیک با شماره تلفن 021-24867000 تماس حاصل نموده یا به آدرس ما واقع در تهران، لویزان، شیان، میدان طجرلو، جنب کشتیرانی، کلینیک شیان مراجعه نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *