دندانپزشکی

علت ورم صورت بعد از ایمپلنت

علت ورم صورت بعد از ایمپلنت

در این مقاله می‌خواهیم به موضوع ورم صورت بعد از ایمپلنت بپردازیم و دلایل، نحوه کاهش تورم و اینکه چه زمانی باید برای کمک با یک متخصص پزشکی تماس بگیرید، به شما اطلاع دهیم.

تورم و ورم صورت

ورم یا تورم به افزایش حجم و آب‌رسانی به بافت‌های بدن به دلیل واکنش التهابی یا عفونت می‌گویند. ورم  صورت نیز به افزایش حجم و آب‌رسانی به بافت‌های صورت به دلیل واکنش التهابی یا عفونت در اثر جراحی ایمپلنت دندان می‌گویند.

دلایل ورم صورت بعد از ایمپلنت

 

.علت ورم صورت بعد از ایمپلنت

پس از کاشت ایمپلنت، ممکن است کمی درد، تورم، خونریزی یا کبودی داشته باشید. اغلب هرگونه ناراحتی با مسکن‌های معمولی درمان می‌شود و عوارض جانبی مانند: ورم صورت بعد از ایمپلنت دندان ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله:

  • التهاب: التهاب معمولا به عنوان پاسخ بدن به آسیب وارد شده در طول جراحی رخ می‌دهد.
  • عفونت: عفونت در محل جراحی ایمپلنت نیز می‌تواند منجر به تورم شود. عفونت بیشتر به دلیل وجود باکتری‌ها در محل جراحی یا نگهداری نامناسب پس از جراحی اتفاق می‌افتد.
  • خونریزی: خونریزی شدید در طول و پس از جراحی باعث تشکیل خون بین بافت‌ها شده و ورم صورت را ایجاد می‌کند. خونریزی معمولا در روزهای اول پس از عمل رخ می‌دهد و با استفاده از گاز سرد کاهش می‌یابد.
  • واکنش آلرژیک: در برخی از موارد، افراد به مواد استفاده شده در عمل ایمپلنت واکنش آلرژیک داشته و باعث تورم شده است.
  • آسیب به عصب‌ها و عروق: در طول یا حین عمل آسیب به عصب‌ها و عروق یکی‌ دیگر از دلایل ایجاد تورم است.

در صورتی که ورم بعد از ایمپلنت بسیار شدید یا طولانی مدت باقی ماند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق و درمان مناسب را تشخیص دهد و درمان مناسب را تجویز کند.

برای ایمپلنت اقساطی در تهران میتوانیدوارد صفحه آن شوید و برای یافتن بهترین متخصص ایمپلنت تهران هم وارد صفحه آن شوید.

نحوه کاهش ورم صورت بعد از ایمپلنت

ورم صورت بعد از ایمپلنت– استفاده از آنتی‌بیوتیک

برای درمان و کاهش ورم صورت بعد از ایمپلنت، می‌توانید از راه‌کارهای زیر استفاده کنید:

  • کاهش فعالیت: سعی کنید در چند روز اول آرام مانده و فعالیت‌ها را کاهش داده تا میزان تورم کمتر شود.
  • استفاده از آنتی‌بیوتیک: در صورت وجود علائم عفونت مانند: تغییر رنگ پوست، ترشحات غیرعادی، درد و ورم شدید ممکن است پزشک برای کنترل عفونت، آنتی‌بیوتیک تجویز کند.
  • مصرف داروهای ضد التهاب‌ها: استفاده از داروهای ضد التهاب غیر‌استروئیدی مانند: ایبوپروفن می‌تواند به کاهش تورم و ورم کمک کند.
  • رعایت دستور العمل‌های بهداشت دهان و دندان: بهداشت منظم شامل: تمیز کردن دندان‌ها و استفاده از محلول‌های ضد عفونی کننده به جلوگیری از عفونت و ورم صورت بعد از ایمپلنت کمک می‌کند.
  • استفاده از کمپرس یخ یا گاز سرد: قرارد دادن کمپرس یخ یا گاز سرد بر روی منطقه تورم باعث کاهش ورم می‌شود.
  • استراحت و تغذیه مناسب: استراحت کافی و مصرف غذاهای نرم و مایع به بهبودی سریع‌تر کمک می‌کند. همچنین، اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های گرم و سخت توصیه می‌شود.

آیا تورم بعد از عمل ایمپلنت طبیعی است؟

هنگامی که مایع در بافت‌ها جمع شود، تورم ایجاد می‌کند. پس از جراحی ایمپلنت دندان انتظار می‌رود مقداری تورم وجود داشته باشد، زیرا بدن به آسیب یا تروما پاسخ می‌دهد. همراه با تورم، ممکن است کبودی نیز رخ دهد زیرا روش دیگری است که برخی افراد به تزریق و برش پاسخ می‌دهند.

بنابراین، مقداری تورم و حتی کبودی در اطراف فک‌ها، دهان، چشم‌ها، گونه‌ها و کناره‌های صورت پس از عمل ایمپلنت طبیعی است. میزان تورم بستگی به تعداد ایمپلنت‌ها و میزان واکنش بدن به این روش دارد، زیرا برخی از افراد تمایل به تغییر رنگ و التهاب بیشتری نسبت به دیگران دارند.

با این حال، این عوارض معمولا قبل از بهبودی بدتر می‌شوند و در حدود روز دوم یا سوم به اوج خود می‌رسند و تا چند روز بعد به تدریج کاهش می‌یابند.

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیریم؟

به هر گونه تغییر در حین بهبودی توجه داشته باشید. به خصوص سطح ناراحتی و تورم را ارزیابی کنید. هنگامی که تورم شروع به فروکش کرد، پس از 2 تا 3 روز نباید دوباره افزایش یابد. با این حال، اگر احساس درد شدیدی دارید فوراً با پزشک تماس بگیرید. ممکن است این‌ها فقط علائم عفونت باشند که پزشک آنتی‌بیوتیک برای آن‌ها تجویز کند.

توجه: این پیشنهادات به معنای جایگزینی دستورالعمل‌های دندانپزشک شما نیست، که همیشه باید ابتدا آن‌ها را دنبال کنید.

جمع بندی

ورم صورت بعد از ایمپلنت یک عارضه معمول است و معمولاً چند روز تا یک هفته پس از جراحی ادامه دارد. با این حال، با استفاده از راه‌کارهای فوق می‌توانید تورم را کاهش دهید و بهبودی سریع‌تری داشته باشید. همچنین، در صورت وجود هرگونه علائم غیر‌عادی یا مشکلات جدی، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب را تعیین کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *