blog, دندانپزشکی

دندان بریج یا ایمپلنت

دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت

دندان بریج یا ایمپلنت

دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟ شما کدام یک را ترجیح می‌دهید؟

شما نیز ممکن است به دلایل مختلفی، از جمله: ضربه شدید، تصادف، پوسیدگی و… تعدادی از دندان‌های خود را از دست داده باشید. دندان بریج مانند یک پل، می‌تواند به کمک شما بیاید و فضای خالی دندان‌های شما را پر کند تا بتوانید لبخند زیباتری داشته باشید. ایمپلنت نیز به عنوان یک روش درمانی مؤثر، می‌تواند در این زمینه کمک شایانی را به شما بکند. در این مقاله، توضیحاتی پیرامون هر دو روش درمانی و نکات مثبت و منفی آنها بیان می‌شود تا مشخص شود که دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟

دندان بریج یا ایمپلنت

 

فهرست موارد بحث شده در این مقاله

-بریج دندانی

-4 نوع بریج دندانی

-کاشت ایمپلنت دندانی

-نکات مثبت و منفی بریج دندانی و کاشت ایمپلنت

-دندان بریج

-نکات مثبت دندان بریج:

-نکات منفی دندان بریج:

-ایمپلنت

-نکات مثبت کاشت ایمپلنت:

-نکات منفی کاشت ایمپلنت

-دندان بریج یا ایمپلنت؟ کدام یک مناسب تر است؟

-جمع بندی

-سؤالات متداول

 

پست مرتبط: هزینه ایمپلنت دندان در تهران | تعرفه 1402

ایمپلنت دندان بصورت قسطی

بهترین دکتر متخصص ایمپلنت دندان در شرق تهران

بریج دندانی

دندان بریج یا بریج دندانی، نوعی دندان مصنوعی است که توسط دندان‌های کناری ثابت می‌شوند. مواد سازنده بریج‌های دندانی می‌تواند متنوع باشد که مشهورترین آنها: سرامیک، پلاستیک، فلزاتی مانند طلا و… هستند. متداول‌ترین ماده‌ای که برای بریج‌های دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پرسلن است، چون از نظر ظاهری بسیار شبیه ظاهر دندان‌های طبیعی است.

4 نوع بریج دندانی

  1. دندان بریج معمولی (سنتی): این بریج، پرطرفدارترین نوع بریج است و زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دندان‌های اطراف فضای خالی، سالم باشد. در این روش، دندان چپ و راست فضای خالی، تراشیده شده و روکشی مانند یک پل بر روی دندان‌های تراش خورده قرار می‌گیرد.
  2. دندان بریج کانتی‌لور: در این نوع بریج، یک دندان، به عنوان دندان پایه انتخاب شده و تراشیده می‌شود. پل دندانی بر روی یک دندان قرار می‌گیرد و به این طریق، فضای خالی بین دندانی پر می‌شود. عیب این روش این است که چون روکش، بر روی یک پایه نصب می‌شود، احتمال آسیب دیدن و شکستگی آن وجود دارد.
  3. دندان بریج مری‌لند: این بریج نیز مانند بریج معمولی، دو دندان سالم را به عنوان پایه انتخاب می‌کند، اما نیاز به تراش دادن دندان‌ها و مینای دندان ندارد و تنها بخش کوچکی از پشت دندان تراشیده می‌شود. این پل بیشتر برای جلوی دندان کاربرد دارد و کمتر برای پشت دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  4. دندان بریج بر پایه ایمپلنت: زمانی که بیش از یک دندان آسیب دیده در بخش قوس مانند فک وجود داشته باشد، دندانپزشک، از این روش برای بیمار استفاده می‌کند. مثلا اگر سه دندان خالی در کنار هم وجود داشته باشد، دندان‌های 1 و 3 ایمپلنت می‌شود و پس از گذشت دوره بهبودی، یک روکش سه دندانه بر روی جای خالی دندان‌ها قرار می‌گیرد و به این صورت جای خالی دندان وسطی هم با روکش پر می‌شود.

کاشت ایمپلنت دندانی:

ایمپلنت، یک نوع روش درمانی است که ابتدا فلزی از جنس تیتانیوم، درون فک به عنوان ریشه دندان و پایه ایمپلنت قرار می‌گیرد و سپس روکش، روی آن نصب می‌شود.

 

نکات مثبت و منفی بریج دندانی و کاشت ایمپلنت

هر کدام از این روش‌های درمانی به نوبه خود، دارای نکات مثبت و منفی هستند که با در نظر گرفتن تمامی ‌این موارد، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟

دندان بریج

نکات مثبت دندان بریج:

  • هزینه‌های آن تا حد زیادی، تحت پوشش بیمه است و نسبت به ایمپلنت، هزینه کمتری دارد.
  • نیازی به سوراخ کردن فک و پیوند استخوانی ندارد.
  • با دوبار مراجعه به پزشک طی دو هفته متوالی، می‌توانید یک درمان دندان بریج خوب و عالی داشته باشید.

نکات منفی دندان بریج:

  • در صورت عدم رعایت بهداشت توسط بیمار، باید هر 5 تا 7 سال یکبار، بریج دندانی تعویض شود.
  • دندان بریج، ممکن است پس از گذشت چند سال تغییر رنگ دهد که برای سفید کردن آن، باید به پزشک مراجعه کرد.
  • ممکن است به مرور زمان دندان‌های کناری آسیب ببیند.

ایمپلنت

نکات مثبت کاشت ایمپلنت:

  • کاشت ایمپلنت سبب می‌شود که شما با رعایت نکات مراقبتی، تا پایان عمر و یا حداقل تا 15 سال آینده، با خیال آسوده به زندگی روزمره خود ادامه دهید و نگرانی بابت خرابی یا پوسیدگی دندان‌های خود نداشته باشید.
  • عدم آسیب دیدن دندان‌های کناری
  • ایمپلنت از نظر ظاهری بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی است.

نکات منفی کاشت ایمپلنت:

  • با وجود هزینه زیاد این درمان، مبلغ بسیار کمی‌از هزینه‌های آن، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.
  • طولانی شدن درمان کاشت ایمپلنت تا 6 ماه و حتی بیشتر برای قرار دادن تاج دندان
  • درصورت نیاز ممکن است بیمار پیش از کاشت ایمپلنت، به پیوند استخوانی هم نیاز داشته باشد.

دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟ کدام یک مناسب‌تر است؟

 

برای اینکه بفهمیم دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت، به موارد متعددی باید توجه کرد، از جمله: قیمت، دوام، زیبایی، قدرت جویدن، نگهداری و…؛ بریج دندانی، بسته به نوع مراقبت و بهداشت دهان و دندان، از 5 تا 15 سال می‌تواند برای شما کار کند، اما ایمپلنت می‌تواند تا پایان عمر همراه شما باشد. در نهایت می‌توان گفت: با توجه به نکات مثبت و منفی این دو روش درمانی و معاینات پزشک، می‌توان تصمیم‌گیری کرد که دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟

دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟

 

جمع‌بندی

زمانی که دندانی را از دست می‌دهید، باید برای حفظ سایر دندان‌ها و همچنین برای داشتن لبخندی زیباتر، به دنبال یک جایگزین مناسب برای آن باشید. دندان بریج و ایمپلنت، دو روش درمانی برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده هستند که هر دو می‌توانند برای درمان دندان‌ها مناسب باشند، اما انتخاب بهترین روش درمانی و اینکه دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت، باید توسط پزشک و پس از معاینه دندان‌های شما، انتخاب شود.

سؤالات متداول

  1. از نظر هزینه، دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت؟

بریج دندانی در مقایسه با ایمپلنت، هزینه‌های درمانی کمتری دارد. در سال‌های اخیر، بیمه‌ها تا حدود زیادی هزینه‌های دندان بریج را پوشش می‌دهند. این موضوع به عوامل متعددی بستگی دارد که از بین آنها می‌توان به: تعداد دندان از دست رفته شما، مهارت و تخصص دندانپزشکی که به او مراجعه می‌کنید، انتخاب جنس بریج دندانی توسط شما و هزینه‌های اضافی دیگر اشاره کرد.

  1. از کجا بفهمیم باید به سراغ بریج دندانی برویم یا ایمپلنت؟

زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، او تشخیص می‌دهد که با توجه به شرایط شما، دندان بریج بهتر است یا ایمپلنت. به طور کلی، انتخاب نوع درمان، بسته به بودجه، تعداد دندان‌های از دست رفته و سلامت کلی شما دارد. در صورتی که بیمار به دلیل مشکلات زمینه‌ای مانند: دیابت، سرطان و …، دچار تحلیل استخوان شده باشد و یا دندان‌های کناری دندان خراب شده، قبلاً روکش شده باشد، می‌توان از گزینه درمانی دندان بریج، برای پر کردن فضای خالی دندانی استفاده کرد.

9 دیدگاه در “دندان بریج یا ایمپلنت

  1. نازنین عبدی گفت:

    سلام خسته نباشید
    دندان های مادرم در اثر تصادف شکسته ،برای ایشان
    دندان بریج خوبه یا ایمپلنت ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید مارو

  2. زینب حاتم کیا گفت:

    سلام آیا هزینه انجام دندان بریج هر یک دندان چقدر هست… لطف میکنید اگر جواب بدید

  3. سارا گفت:

    سلام خسته نباشید
    برای بیماران دیابتی ایمپلنت بهتره یا بریج؟

  4. احد زاده گفت:

    ببخشید خواستم بدونم هر دندون برای ایمپلنت قیمت چقدر هست بعد اگر بخوایم مثلا چند تا از دندان هارو درست کنیم تخیفیف داره

    1. بستگی به برند ایمپلنت داره کلینیک ما ۳ تا برند کار میکنه کره اییی(اصل کره)سویسی و آلمانی …۱ واحد پایه ایمپلنت با روکش ایمپلنت در برند کره ایی حدود ۱۲ /۵۰۰ در برند سویسی بین ۱۴/۸۰۰ تا ۱۵ در برند آلمانی بین‌۱۳/۸۰۰ تا ۱۴ ..اگر در فک بالا باشه و نیاز به سینویس لیفت و یا پیوند وسیع استخوانی (باسازی استخوان)باشه هزینه جدا محاسبه میشه ولی هزینه پیوند های استخوان بر اساس سی سی مصرفی استخوانه نه براساس واحد ایمپلنت ..

  5. Sanaz گفت:

    سلام من دیابت نوع ۲ دارم و تصمیم دارم کاشت ایمپلنت رو به دلیل ماندگاری بالاتر انجام بدم ، آیا بخاطر دیابت مشکلی به وجود میاد برام ؟

    1. بله، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌توانند ایمپلنت دندان دریافت کنند. اما قبل از انجام این روش، برخی مسائل مهم و احتیاطات لازم باید در نظر گرفته شوند.

      دیابت می‌تواند تأثیراتی بر روی قابلیت بهبود بدن بگذارد، از جمله فرآیند بهبود پس از جراحی دندان‌ها. سطوح بالای قند خون در افراد مبتلا به دیابت می‌تواند فرآیند بهبود را کند کند کرده و خطر عفونت را افزایش دهد. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید قبل از انجام هر جراحی دندانی، از جمله ایمپلنت دندان، سطح قند خون خود را تحت کنترل داشته باشند.

      قبل از نصب ایمپلنت دندان، مهم است که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 وضعیت و سابقه پزشکی خود را با دندانپزشک و پزشک معالجه‌کننده‌شان مطرح کنند. دندانپزشک و تیم پزشکی وضعیت سلامتی بیمار را ارزیابی کرده و توانائی انجام ایمپلنت دندان را به صورت ایمن ارزیابی خواهند کرد.

      اگر دیابت بیمار به خوبی کنترل شود و وضعیت کلی بدن آنها مناسب باشد، ممکن است برای نصب ایمپلنت دندان مناسب باشند. با این حال، تصمیم نهایی بستگی به مورد فردی و ارزیابی حرفه‌ای از طرف متخصصین پزشکی دارد.

      برای افراد مبتلا به دیابت، حفظ بهداشت دهان و دندان‌ها و رعایت نکات بهداشت دهانی بسیار حائز اهمیت است تا خطر ابتلا به عوارض و موفقیت ایمپلنت دندان تضمین شود. مراجعه‌های منظم به دندانپزشک و مراقبت دقیق از دهان و دندان‌ها برای همه افراد مهم است، اما برای افراد مبتلا به دیابت به خصوص بسیار اهمیت دارد.

  6. سلام با رعایت اصول بهداشتی ، دندان بریج بعد از چندسال باز هم نیاز به تعویض داره؟

    1. دندان بریج یک نوع درمان دندانپزشکی است که برای جایگزینی دندان‌های گم شده یا خراب شده استفاده می‌شود. در واقع، دندان بریج یک پروتز ثابت است که به دندان‌های همسایه متصل می‌شود و به عنوان دندان جایگزین عمل می‌کند. این فرآیند توسط دندانپزشکان تخصصی انجام می‌شود.

      در ترکیب دندان بریج، دندان‌هایی که در دو طرف دندان گم شده یا آسیب دیده قرار دارند، به عنوان دندان‌های پشتیبان (آبتمنت) استفاده می‌شوند. این دندان‌ها به وسیلهٔ دستگاه‌های خاص به شدت تراشیده می‌شوند تا محلی مناسب برای نگهداری دندان‌های جدید (پونتیک) فراهم شود. سپس پونتیک، یک دندان مصنوعی یا پروتز دندانی به شکل دندان‌های طبیعی، بر روی دندان‌های پشتیبان چسبانده می‌شود.

      استفاده از دندان بریج علاوه بر افزایش ظاهر زیبایی دهان، می‌تواند بهبود کارکرد دهان و چشم‌انداز را نیز بهبود دهد. اما برای ماندگاری بلندمدت دندان بریج، مراقبت‌های منظم از دندان‌ها و ایمپلنت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

      تعویض دندان بریج پس از چند سال نیاز به مرور و ارزیابی دارد. هرچند که دندان بریج‌ها معمولاً به مدت زمان طولانی خدمت می‌کنند، اما تعویض آنها به عوامل مختلفی مرتبط است:

      1. **فرسایش**: استفاده روزانه و فشارهای جوانبی بر روی دندان بریج می‌تواند منجر به فرسایش و کاهش دوام آن شود. این فرسایش ممکن است نیازمند تعویض شدن دندان بریج باشد.

      2. **تغییرات ساختاری**: تغییر در ساختار دندان‌ها و بافت‌های اطراف آن‌ها ممکن است باعث نیاز به تعویض دندان بریج شود.

      3. **تغییرات آستانه درد**: اگر دندان بریج بعد از مدتی احساس درد، حساسیت یا علائم دیگری نشان دهد، ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد.

      4. **تغییرات ظاهری**: ممکن است با گذشت زمان، دندان بریج دچار تغییرات ظاهری شود که موجب نیاز به تعویض آن شود. این تغییرات می‌تواند شامل رنگ، شکل یا ظاهر کلی دندان بریج باشد.

      5. **تغییر در نیازها و تمایلات بیمار**: ممکن است تمایلات بیمار به تغییر دندان بریج به علت نیاز‌های زیستی یا زیبایی تغییر کند.

      برای تشخیص دقیق‌تر وضعیت دندان بریج شما و تعیین نیاز به تعویض، مهم است که به دوره‌های منظمی به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما می‌تواند با ارزیابی دقیق و تجربه‌ای، توصیه‌های لازم را در مورد تعویض دندان بریج شما ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *