آشنایی با خدمات ارتودنسی کلینیک شیان
ارتودنسی (orthodontics) تخصصی در دندانپزشکی است که به تشخیص و اصلاح بی نظمی های دندانی و ناهنجاری فک می¬پردازد. در واقع با استفاده از ابزار مخصوص ارتودنسی مانند براکت و سیم، دندان ها و فک آرام آرام جا به جا شده و ناهنجاری درمان میشود.
دندان هایی که نامرتب هستند سخت تر تمیز می¬شوند و جویدن غذا و صحبت کردن برای افراد را مشکل می¬کنند علاوه بر این ها امکان بیشتری برای پوسیدگی دندان ها وجود دارد.
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که دندان هایتان نیاز به ارتودنسی دارد و به دنبال بی¬نقص کردن لبخند خود هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
1. ارتودنسی دندان چیست و برای چه کسانی باید انجام شود؟
2. روش های مختلف انجام ارتودنسی
3. در صورت انجام ندادن ارتودنسی چه مشکلاتی برای دندان ها ایجاد میشود؟
4. مدت زمان لازم برای انجام ارتودنسی دندان چقدر است؟
ارتودنسی دندان چیست و برای چه کسانی باید انجام شود؟
ارتودنسی شاخه ای از علم دندانپزشکی است که بر تشخیص و درمان دندان های نامرتب تمرکز دارد که به متخصصین این شاخه ارتودنتیست گفته می¬شود. دندانپزشکان پس از گذراندن دوره 6 ساله دندانپزشکی عمومی با شرکت در یک آزمون دوره سه یا چهار ساله تخصص ارتودنسی را می¬گذرانند و مهارت های لازم را کسب می¬کنند.
در این صورت این متخصصان با ویزیتی اولیه تشخیص می¬دهند که آیا فرد به ارتودنسی نیاز دارد یا نه؟ اما به طور کلی افرادی نیازمند انجام ارتودنسی هستند که حداقل یکی از موارد زیر را داشته باشند:
فاصله زیاد دندان ها
فاصله بیش از حد دندان ها به خصوص دندان های جلویی میتواند باعث التهاب لثه ها و پوسیدگی دندان ها شود.
تراکم بالای دندان ها
این عامل رایج ترین دلیل مراجعه افراد برای انجام ارتودنسی است. زیرا این مورد باعث میشود که فضای مناسب برای رشد همه دندان ها وجود نداشته باشد و همچنین فضای میان دندان های به هم چسبیده به سختی تمیز میشوند و امکان پوسیدگی دندان ها بیشتر است.
بایت
هم راستا نبودن دندان های بالایی و پایینی
کراس بایت
در این حالت وقتی شخص دهان خود را می¬بندد دندان های جلویی بالا در داخل دندان های پایین می-نشینند.
دندان های پنهان و نهفته
این نوع دندان ها نمی¬توانند به درستی از لثه خارج شوند زیرا فضای کافی درون فک وجود ندارد. اغلب دندان های عقل در بزرگسالان و نیش در کودکان به صورت نهفته می¬مانند.
دندان های کج و نامرتب
دندان هایی که از منظر زیبایی خوشایند نیستند.
اختلال در مفاصل گیجگاهی فک
روش های مختلف انجام ارتودنسی
برای دریافت خدمات دندانپزشکی وارد لینک زیر شوید.
ارتودنسی ثابت
این روش بسیار رایج بوده و فردی که ارتودنسی ثابت روی دندان های وی قرار میگیرد به مدت یک تا دو سال باید آن را روی دندان های خود تحمل کند. به طور معمول این روش نیاز به مراقبت و تمیز کردن مداوم دندان ها دارد چرا که براکت ها به صورت ثابت روی دندان های فرد قرار گرفته و از دهان خارج نمی¬شود. در صورت بی¬توجهی به اصول مراقبتی ممکن است دندان ها پوسیده شوند.
ارتودنسی متحرک
در این روش امکان برداشتن براکت ها و نصب مجدد آن روی دهان وجود دارد. در واقع فرد میتواند براکت ها را حین مسواک کردن یا غذا خوردن برداشته سپس بدون نیاز به پزشک دوباره آن را در جای خود قرار دهد. از این روش برای مشکلات جزئی دندان استفاده میشود.
ارتودنسی با کش
از این روش برای هدایت حرکت دندان ها و فک استفاده میشود. در اغلب اوقات کش ها از جنس لاتکس هستند اما اگر کسی به لاتکس حساسیت دارد میتواند از نوع غیر لاتکس استفاده کند.
ارتودنسی شفاف
این نوع ارتودنسی مناسب افرادی است که از ظاهر براکت و سیم خوششان نمی آید. جنس الاینر به طور معمول پلاستیک است و چون به دندان نمی¬چسبد فرد می¬تواند آن را از دهان خارج کند و دوباره آن را در دهان قرار دهد. اما به طور کلی باید در یک روز 22 ساعت روی دندان ها قرار بگیرد. همچنین هر دو هفته یک بار باید الاینر تعویض شود تا زمانی که درمان ارتودنسی کامل گردد.
ارتودنسی نامرئی
به این نوع ارتودنسی لینگوال یا از پشت دندان هم گفته می¬شود زیرا سیم ها در پشت دندان قرار می-گیرند و از رو به رو مشخص نیستند. هزینه این روش نسبت به دیگر روش ها بیشتر و نصب و برداشتن آن نیز سخت تر است.
ارتودنسی برای مشکلات فک
استخوان های فک کودک که در حال رشد هستند قابلیت تغییر بهتری دارند. از این رو برای درمان مشکلات فکی توصیه می¬شود که افراد از کودکی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند.
در صورت انجام ندادن ارتودنسی چه مشکلاتی برای دندان ها ایجاد میشود؟
ارتودنسی بهترین روش درمانی برای برای منظم کردن دندان ها است چرا که اگر به موقع انجام شود می¬تواند از بسیاری از مشکلات فکی و پوسیدگی دندان ها و بیماری های لثه جلوگیری کند.
دندان های نامنظم در موارد شدید روی هم ساییده میشوند و موجب فشار روی استخوان فک می¬گردند. علاوه براین به دلیل تمیز نشدن خلل دندان ها به تدریج دندان ها پوسیده شده و باعث تشکیل آبسه و گسترش بیماری به سایر ارگان ها میشوند.
مدت زمان لازم برای انجام ارتودنسی دندان چقدر است؟
به طور معمول مدت زمان استفاده از براکت های ارتودنسی به وسیله دندانپزشک و با توجه به نوع ناهنجاری دندان های شما تعیین میشود. اما به طور میانگین افراد در یک سال و نیم بعد از استفاده از ارتودنسی بهبود می¬یابند. مگر در حالتی که فرد مشکلات فکی داشته باشد که در این صورت زمان بهبودی به بالای دو سال افزایش می¬یابد.
سخن پایانی
ارتودنسی روشی است که دندانپزشکان برای درمان ناهنجاری های دندانی و فک از آن استفاده می-کنند. در واقع افرادی نیاز به این کار دارند که دندان های کج درون دهان دارند، دندان ها به هم چسبیده اند یا با فاصله از هم قرار دارند یا دندان ها به درستی روی هم قرار نمی¬گیرند.
به طور کلی تشخیص نیاز به ارتودنسی و استفاده از روش مناسب برای انجام این کار به عهده یک اندودنتیست تواناست.
پیشنهاد ما به شما کلینیک پزشکی شیان است که با داشتن کادری مجرب و توانا تجربه انجام هر چه بهتر ارتودنسی به وسیله یک اندودنتیست ماهر را برای شما فراهم می¬کند. جهت دریافت نوبت و خدمات این کلینیک با شماره تلفن 24867000-021ماس حاصل نموده یا به آدرس ما واقع در تهران، لویزان، شیان، میدان طجرلو، جنب کشتیرانی، کلینیک شیان مراجعه نمایید.