فهرست مطالب
>> در مورد ایمپلنت SIC چه می دانید؟
افرادی که به فکر ترمیم و جایگزینی دندان خود با ایمپلنت هستند، به خوبی میدانند که بهترین گزینه، ایمپلنت SIC ساخت کشور سوئیس است. جزو اولین پیشنهادات دندانپزشکان، انتخاب ایمپلنت SIC است که دارای کیفیت خوبی است. شکل بیشتر ایمپلنتهای تولید شده توسط این شرکت، مخروطی است و به همین جهت به طور کامل در استخوان و فک شما ثابت میشود. اگر بین برندهای مختلف ایمپلنت دو دل هستید و نمیتوانید تصمیم بگیرید که ایمپلنت SIC را انتخاب کنید یا خیر و همچنین برای آشنایی بیشتر با مزایا، معایب، انواع و ویژگیهای این ایمپلنت، شما را به مطالعه ادامه مقاله دعوت میکنیم.
در این مقاله به پاسخ سوالات مربوط به ایمپلنت SIC پرداختیم، سوالاتی مانند: جنس ایمپلنت SIC چیست؟ مواد اولیه به کار رفته در این ایمپلنت چه هستند؟ ویژگیهای این ایمپلنت به چه صورت است؟ طول عمر و کیفیت آن چطور است؟ مزایا و معایب ایمپلنت SIC چه هستند؟ و سایر سوالات مربوط به ایمپلنت SIC که برند مطرحی در سوئیس و جهان است.
>> برند ایمپلنت SIC
اولین بار توسط پروفسور دکتر ویلفرد، ایمپلنت SIC در شیلی تولید شد، اما شرکت آن در سال 2003 در کشور سوئیس تأسیس شد. در سال 2018، این شرکت، ایمپلنتهای طراحی شده توسط دکتر ویلفرد را خرید و خط تولید ایمپلنت خود را در آلمان و شیلی راهاندازی کرد.
این شرکت، در چند سال اخیر توانسته جای خود را در میان رقبای خود باز کند. ایمپلنت SIC، دارای فروش نسبتاً بالایی در ایران است، زیرا از نظر کیفی مورد تأیید متخصصین حوزه دندانپزشکی است و دارای قیمت مناسب و مقرونبهصرفهای است. این برند از نظر کیفیت، با ایمپلنتهای درجه یک کرهای رقابت میکند. نمایندگی این برند در ایران، بر عهده شرکت بن تاژپارس است.
ایمپلنتهای کرهای بهتر هستند یا ایمپلنتهای سوئیسی؟
اگر منظور از بهتر بودن ایمپلنت، میزان طول عمر و استحکام ایمپلنت باشد باید گفت که ایمپلنتهای سوئیسی یک سر و گردن از ایمپلنتهای کرهای و سایر ایمپلنتها جلوتر هستند.
ایمپلنتهای کرهای میزان قدمت کمتری دارند به طوری که حدودا 20 سال است که پا به بازار جهانی دندان گذاشتهاند اما برندهای سوئیسی به نسبت برندهای کرهای حدودا 2 برابر بیشتر قدمت دارند. البته میزان قدمت، ملاک مناسبی برای بهتر بودن برند نیست ولی به هر حال از سالهای پیش برند سوئیسی در پی رفع ایرادات خود بوده این در حالی است که برند کرهای به تازگی وارد بازار شده بودند.
اما از لحاظ قیمت، ایمپلنتهای کرهای مقرون به صرفهتر هستند که البته به همین دلیل است که بازار ایمپلنتهای کرهای در ایران نسبت به ایمپلنتهای سوئیسی، داغتر است.
>> آیا این تفاوت قیمت روی کیفیت محصول تاثیر گذار است؟
بدیهی است که هر چه قیمت بالاتر باشد، کیفیت مواد اولیه به کار رفته در محصول بالاتر رفته و در نهایت کیفیت محصول نسبت به سایر برندها تفاوت زیادی خواهد داشت.
کیفیت ایمپلنت SIC
در مورد کیفیت ایمپلنت برند SIC همانطور که گفتیم به علت استفاده از مواد اولیه با کیفیتتر و همچنین حالت مخروطی این ایمپلنت و سایر دلایل، از استحکام، دوام و طول عمر بالاتر نسبت به سایر ایمپلنتهای موجود در بازار برخوردار است.
طول عمر بیشتر ایمپلنت SIC
حالت مخروطی ایمپلنت SIC باعث میشود که میزان حرکت و شل شدن ایمپلنت به حداقل ممکن برسد و در نتیجهی کاهش میزان جابه جایی، میزان شکستگی و آسیب دیدن ایمپلنت کاهش پیدا کرده و در نهایت طول عمر آن بیشتر خواهد بود و در بازه زمانی بیشتر و به دفعات کمتری نیاز به تعویض دارد.
در صورت رعایت کردن موارد بهداشتی مربوط به دهان و دندان و سایر توصیههای دندان پزشک، میتوان انتظار داشت که ایمپلنتهای SIC حداقل تا 20 یا 30 سال کار کنند ولی در سایر برندها با رعایت کردن تمام نکات این میزان طول عمر کمتر میباشد.
>> جنس ایمپلنت SIC
برای تولید ایمپلنت SIC، از فلز تیتانیوم بهره گرفته شده و به دلیل شکل مخروطی آن، حتی کوچکترین حرکت ایمپلنت هم در استخوان فک و دهان مهار میشود. در ساخت این ایمپلنت، علاوه بر تیتانیوم، از ذرات زیرکونیا نیز استفاده شده که این موضوع سبب ترکیب و ادغام هرچه سریعتر ایمپلنت با استخوان فک می شود.
>> مواد اولیه به کار رفته برند ایمپلنت SIC
مواد اولیه به کاررفته در ایمپلنت SIC، بسیار اهمیت دارد، زیرا درصد موفقیت کاشت ایمپلنت و ماندگاری آن بستگی زیادی به کیفیت مواد اولیه مصرفی در تولید ایمپلنت دارد. دو ماده مهم برای ساخت ایمپلنت SIC عبارتاند از:
–تیتانیوم گرید 4. فلز تیتانیوم دارای استحکام بسیار بالایی است و سازگاری فوقالعادهای با بدن و استخوان فک انسان داشته و احتمال پس زدن ایمپلنت به دلیل واکنش آلرژیک و حساسیتی در آن به حداقل ممکن میرسد و در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد که سبب افزایش موفقیت در روند درمانی بیمار و طول عمر ایمپلنت SIC است. به همین دلایل است که تیتانیوم به مادهای پرمصرف در ساخت ایمپلنت دندانی تبدیل شده است.
–زیرکونیا. تیتانیوم دارای ویژگیهای بیشماری برای ساخت ایمپلنت است، اما برخی افراد به آن حساسیت دارند. پیشنهاد ما به این دسته از افراد، استفاده از ایمپلنت SIC ساخته شده از جنس زیرکونیا است. در ساخت ایمپلنت SIC از زیرکونیای سختکاری شده با آلومینا استفاده میشود که نسبت به سایر ایمپلنتهای ساخته شده از این ماده، مقاومت و استحکام بالاتری را داراست.
مزایای ایمپلنت SIC
ایمپلنتهای تولید شده توسط شرکتهای سوئیسی در دنیا بسیار پرطرفدار بوده و پیشنهاد بسیاری از دندانپزشکان است. از جمله مزایای ایمپلنت SIC میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طول عمر بالا و استحکام محصول: همان طور که گفتیم این مورد در ایمپلنتهای SIC به دلیل استفاده از مواد اولیه با کیفیت و حالت مخروطی شکل آن نسبت به سایر ایمپلنتها بالاتر میباشد.
- دارا بودن طیف گسترده قیمت: اگر به دلیل بالا بودن قیمت ایمپلنتهای SIC نمیخواهید از آنها استفاده کنید باید این مژده را به شما بدهیم که این برند دارای انواع مختلفی از ایمپلنتها است و در نتیجه طیف گستردهای از قیمتها را هم دربر دارد که باعث میشود با توجه به بودجه در دسترس خود، بهترین نوع ایمپلنت SIC را انتخاب کنید.
- تولید ایمپلنت به شکل مخروطی برای جلوگیری از حداقل حرکت در فک و دهان: همانطور که قبلا گفتیم شکل مخروطی ایمپلنت SIC سبب میشود که میزان حرکت ایمپلنت در استخوان فک به کمترین میزان خود برسد و در نتیجه از شکستن ایمپلنت و همچنین خراب شدن زود هنگام آن جلوگیری کرده و در نهایت باعث افزایش طول عمر ایمپلنت میشود.
- کیفیت فوقالعاده بالای ایمپلنت تولید شده
- دارا بودن 4 نوع سیستم ایمپلنت
- تنوع بالا در سایزبندی و مدل فیکسچر: سایز مورد استفاده به میزان اندازه فک مراجعه کننده و سایر عوامل بستگی دارد که البته این مورد توسط دندان پزشک انتخاب میشود.
- طراحی با تکنولوژی بالا
- دسترسی راحت و آسان به دلیل وجود نمایندگی در ایران
>> معایب یمپلنت SIC
از نظر استحکام و کیفیت، ایمپلنت SIC، جزو بهترین گزینهها در ایران است و تنها مورد منفی آن، قیمت بالای آن است. البته این ایمپلنت، دارای رنج قیمتی است، اما باز هم به نسبت ایمپلنتهای کرهای و ایرانی، دارای قیمت بالاتری است که البته این تفاوت قیمتی دلیلی بر تفاوت کیفیت ایمپلنت سوئیسی یا سایر ایمپلنتها است و نمیتوان گفت که لزوما یک عیب به شمار میرود.
تفاوت ایمپلنتها در چیست؟
مواد مورد استفاده در ساخت ایمپلنت که به طور مستقیم بر جنس، کارکرد و در نهایت طول عمر ایمپلنت تاثیر گذار است. در واقع تفاوت در مواد اولیه، تفاوت کلی در سایر ویژگیها را به دنبال دارد.
جنس سطح رویی و پوشش سطحی ایمپلنت: شامل دو حالت استاندارد یا عادی و فعال است. منظور از سطح فعال ایمپلنتی است که سریعتر از حالت عادی با استخوان فک ادغام میشود.
فرم و شکل ایمپلنتها: در مورد این موضوع انواع مختلفی از ایمپلنتها وجود دارد که بهترین نوع آن مخروطی هست که در مورد مزایای آن پیشتر صحبت کردهایم. سایر فرمها مانند: استوانهای،صاف و … است.
قیمت: همیشه بحث قیمت نه فقط در تفاوت ایمپلنتها بلکه در تمام مسائل، تاثیرگذار است و شما میتوانید باید با توجه به میزان بودجه خود بهترین نوع ایمپلنت را با مشورت دندان پزشک انتخاب کنید.
>> ویژگی و انواع ایمپلنت SIC
ایمپلنت SIC، جزو بهترین برندهای شناخته شده در دنیاست و در بسیاری از کشورهای پیشرفته از این ایمپلنت برای درمان بیماران استفاده میکنند. ایمپلنت SIC بسیار با کیفیت و دارای استحکام است. ویژگی مهم این ایمپلنت، عدم لق شدن آن در استخوان فک است که احتمال شکستگی آن را به حداقل ممکن میرساند. درجه کیفیت و استحکام ایمپلنتهای سوئیسی را با ایمپلنتهای آلمانی در یک مرتبه میتوان دید.
انواع ایمپلنت SIC
در حالت کلی انواع مختلف ایمپلنت SIC وجود دارد که بر اساس جنس، و نوع حالت شکلی آنها که معروفترین آنها مخروطی است، تقسیم بندی شدهاند و در حداقل 30 کشور جهان توزیع میشوند. در ادامه به بیان انواع مختلف ایمپلنتهای SIC میپردازیم.
- ایمپلنت SIC ace. ایمپلنت SICace، شبیه به یک استوانه و در بخش اپیکال و پایه به شکل مخروطی است و به همین علت، به راحتی درون استخوان فک جای میگیرد. اتصال هگز که با دقت بالا در این ایمپلنت استفاده شده، سبب پایداری آن میشود.
- ایمپلنت SIC max. ایمپلنت SICmax نیز به شکل استوانه است و دارای رِزوِههای کریستالی است. طراحی خاص آن، سبب ثبات اولیه این محصول میشود. همین ویژگی، این محصول را تبدیل به یک ایمپلنت فوری کرده است که مناسب برای کاشت در استخوانهای نرم است.
- ایمپلنت SIC tapered. این ایمپلنت به خاطر ثبات اولیه بالا، برای کاشت فوری بسیار مناسب است. در این محصول، دو اتصال بین اباتمنت و فیکسچر قرار دارد.
- ایمپلنت SIC white. برای افرادی که به فلز حساسیت دارند، این نوع ایمپلنت به دلیل جنس سرامیکی و استحکام 70% نسبت به سایر ایمپلنتهای سرامیکی، بسیار مناسب است.
- ایمپلنت SIC vantage max. این ایمپلنت دارای ثبات اولیه و به شکل استوانه است. در طراحی این ایمپلنت، محل اتصال فیکسچر و اباتمنت، نازکتر از مدلهای قبلی است.
>> جمع بندی
برندهای شناخته شده سوئیسی در زمینه تولید ایمپلنت، در میان 10 برند مشهور و اول در دنیا و دارای کیفیت بسیار بالایی هستند. ایمپلنت SIC نیز که محصول کشور سوئیس است، جزو همین دسته است که با وجود کیفیت بسیار بالا، دارای قیمت زیادی نیز نسبت به سایر ایمپلنتهای موجود در بازار دارد. اگر شما نیز میخواهید کاشت ایمپلنت را به عنوان گزینه درمانی خود انتخاب کنید، پیشنهاد ما کاشت ایمپلنت SIC است.
در این مقاله به طور کامل درباره ایمپلنتهای SIC صحبت شد. در ابتدا درباره تاریخچه این برند و شرکتهای آن سپس درباره ویژگیهای منحصر به فرد این برند، کیفیت، طول عمر، استحکام، جنس، مواد اولیه به کار رفته در ساخت این ایمپلنت، مزایا و معایب این محصول و … صحبت شد.
سؤالات متداول
- بین ایمپلنت کرهای و سوئیسی کدام یک ارزانتر است؟
ایمپلنت SIC به دلیل استحکام و کیفیت بالا دارای قیمت بالاتری نیز هستند، به طوری که قیمت آن، با میانگین قیمت ایمپلنتهای کرهای موجود در بازار، برابری میکند.
- بهترین برند ایمپلنت از میان ایمپلنتهای تولید شده در کشور سوئیس کدام است؟
تمامی برندهای تولید شده در کشور سوئیس، جزو برندهای با کیفیت و شماره یک است که توسط دندانپزشکان نیز توصیه میشود. اما در میان تمامی این برندها، ایمپلنت SIC میتواند بهترین انتخاب باشد.
برند اشترومن یکی دیگر از برندهای شناخته شده در سوئیس است که از لحاظ قیمت با ایمپلنت SIC تفاوت داشته و قیمت پایینتری دارد. در سایر موارد مانند مواد اولیه آن، شکل، فرم و دیگر موارد هم با ایمپلنت SIC متفاوت است.
در نهایت مهم این است که جای دندان اصلی پر شود و در واقع ایمپلنت، جایگزین دندان اصلی شود. در حقیقت هدف نهایی و اصلی یک چیز است و آن هم این است که از تحلیل استخوان فک و همچنین جابه جایی دندانها جلوگیری کنیم و اینکه از کدام نوع ایمپلنت استفاده کنیم در نهایت بستگی به نظر دندان پزشکی که به آن مراجعه کردهایم، مقدار بودجه، اندازه و وضعیت استخوان فک مراجعه کننده و … بستگی دارد.