مراقبت های لازم برای بهبودی جای ایمپلنت
10 نکته برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت
آیا شما نیز تا به حال، کاشت ایمپلنت دندان را انجام دادهاید؟ و با روشهای مراقبتی بعد از کاشت ایمپلنت آشنایی دارید؟
شاید با کاشت ایمپلنت و شباهت بسیار آن به دندان طبیعی، به این فکر کرده باشید که دیگر نیازی به مراقبت برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت نداشته باشید. اما باید این نکته را عنوان کنیم که بعد از کاشت ایمپلنت، برای کسب بهترین نتیجه، باید مواردی را رعایت کنید، چون حدود 2 تا 4 ماه زمان نیاز است تا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد و متصل شود. میزان مراقبت شما در طول دوره نقاهت پس از کاشت ایمپلنت دندانی، باعث میشود که کاشت ایمپلنت، تقریباً بدون عارضه سپری شود تا به بهترین نتیجهای که ممکن است، دست پیدا کنید. به گونهای که ایمپلنت میتواند تا حد زیادی شبیه دندانهای طبیعی شما کار کند.
فهرست مطالب این مقاله
مراقبت بعد از عمل کاشت ایمپلنت، چه اهمیتی دارد؟
در 48 ساعت اول، چه مراقبتهایی بعد از کاشت ایمپلنت باید صورت پذیرد؟
مراقبتهایی که پس از 3 الی4 روز پس از کاشت ایمپلنت باید انجام داد
مراقبتهای بلند مدت شامل چه مواردی میشود؟
جمعبندی
سؤالات متداول درباره ایمپلنت دندان
مراقبت بعد از عمل کاشت ایمپلنت، چه اهمیتی دارد؟
رعایت نکات مراقبتی بعد از کاشت ایمپلنت، سبب بهبودی سریع بعد از ایمپلنت میشود و در کسب موفقیت بسیار تأثیرگذار است. عدم رعایت این نکات، ممکن است باعث عفونت در نواحی لثه، استخوان فک و یا حتی دندانها شود که این موضوع باعث میشود هزینههای اضافی زیادی روی دست شما بگذارد.
برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، سه دوره مراقبت: 48 ساعته، 3 تا 4 روزه پس از کاشت و مراقبت بلند مدت، باید مورد توجه بیمار قرار گیرد. در حین انجام این مراقبتها، باید با پزشک خود در ارتباط باشید تا نکات لازم به شما گوشزد شود.
در 48 ساعت اول، چه مراقبتهایی بعد از کاشت ایمپلنت باید صورت پذیرد؟
این بخش از مراقبت، به عنوان مهمترین بخش مراقبت شناخته میشود و اگر به خوبی رعایت شود، سبب افزایش کارایی و دوام و ماندگاری ایمپلنت میشود. حساسیتها و علائم هم در این بازه زمانی، بیشتر بروز میکنند.
• اولین و مهمترین نکته برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، استراحت کردن است.
• تا یک ساعت پس از کاشت ایمپلنت، گاز پانسمان را از دهان خارج نکنید تا احتمال خونریزی کاهش یابد.
• پس از گذشت یک ساعت، گاز خود را بردارید و در صورت ادامه خونریزی، یک گاز تمیز را روی دندان خود قرار داده و به مدت نیم ساعت، محکم فشار دهید تا خونریزی قطع شود.
• برای بهبوی سریع بعد از ایمپلنت، از کمپرس یخ استفاده کنید تا از ورم و التهاب لثه و صورت خود جلوگیری کنید. رگهای خونی، با قرار گرفتن کمپرس سرد روی محل جراحی، منقبض شده و خونریزی متوقف میشود. پس از 48 ساعت، کمپرس سرد را با کمپرس گرم عوض کنید و آن را روی صورت قرار دهید.
• داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید و تا 8 ساعت دهان خود را با آب نشویید.
• شب اول پس از کاشت ایمپلنت، از یک مسواک نرم برای تمیز کردن دندانها استفاده کنید. حتی میتوانید با نظر پزشک، از دهانشویه هم استفاده کنید.
• برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، از انجام کارهای سنگین و یا تحرک زیاد خودداری کنید.
• از مصرف نوشیدنیهای گرم، گازدار، الکلی و سیگار، اجتناب کنید. سیگار، باعث عدم اکسیژنرسانی به سلولها می شود و در نتیجه بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، به تأخیر میافتد.
• از همان ساعات ابتدایی پس از کاشت ایمپلنت، مصرف غذاهای نرم مانند: سوپ و سبزیجات پخته شده را آغاز کنید و تا یک هفته این کار را ادامه دهید.
مطلب مرتبط: ایمپلنت دندان بصورت قسطی
بهترین دکتر متخصص ایمپلنت دندان در شرق تهران
مراقبتهایی که پس از 3 الی4 روز پس از کاشت ایمپلنت باید انجام داد
این مراقبتها عبارتند از:
• اگر حساسیتی نسبت به داروهای تجویزی داشتید، سریعاً با پزشک خود در میان بگذارید.
• همانطور که عنوان شد، بعد از گذشت 48 ساعت، از کمپرس گرم استفاده کنید.
• اگر بعد از گذشت دو روز از انجام عمل کاشت ایمپلنت، تب شما ادامه پیدا کرد و یا عفونت محیط دهان برای شما ایجاد شد، حتما با پزشک مشورت کنید.
• در طی دوره نقاهت، برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، آب زیادی بنوشید. زیرا این کار باعث دفع سموم بدن و ساخته شدن بافت جدید روی محل ایمپلنت میشود. نوشیدن آب را حتما با لیوان انجام دهید.
مراقبتهای بلند مدت شامل چه مواردی میشود؟
• سعی کنید هیچگاه، کشیدن نخ دندان و مسواک زدن را فراموش نکنید.
• میتوانید برای بهداشت لثههای خود از دهانشویههای مناسب استفاده کنید.
• برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، هر روز از محلول آب و نمک استفاده کنید.
• نوبتهای بعدی خود را فراموش نکنید و حتما برای بررسی و چکاپ دهان و دندان خود به پزشک خود مراجعه کنید.
جمعبندی
مراقبتهای تأکید شده توسط پزشک، برای بهبودی سریع بعد از کاشت ایمپلنت، میتواند به موفقیت این عمل، کمک شایانی کند و در این صورت است که ایمپلنت میتواند تا حد زیادی، شبیه به دندان طبیعی شما عمل کند.
به طور خلاصه میتوان گفت که 10 نکته مهم برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت به شرح زیر میباشد:
1. استراحت کردن
2. عدم انجام کارهای سنگین به خصوص در 48 ساعت ابتدایی پس از کاشت
3. مصرف داروهای تجویز شده
4. رعایت بهداشت دهان و دندان
5. استفاده از دهانشویه
6. مصرف غذاهای مغذی و نرم
7. مصرف مایعات و به خصوص نوشیدن آب
8. شستشوی دهان با محلول آب و نمک
9. عدم مصرف نوشیدنیهای گرم مانند چای و نوشیدنیهای الکلی
10. و در نهایت، ویزیتهای بعدی خود را فراموش نکنید.
سؤالات متداول
مراقبتهای پس از کاشت ایمپلنت تا چه حد ضروری است؟
برای دستیابی به بهترین نتیجه پس از کاشت ایمپلنت، انجام مراقبتهای سه مرحلهای، نباید فراموش شود. لازم است شما از پزشک خود، مراقبتهای اختصاصی لازم برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت را جویا شوید.
مهمترین مرحله مراقبت پس از کاشت ایمپلنت، کدام است؟
تمامیمراحل ذکر شده، برای کسب یک نتیجه خوب و عالی ضروری است. اما به طور حتم، مهمترین مرحله مراقبت برای بهبودی سریع بعد از ایمپلنت، مراقبتهای 48 ساعته اول میباشد که مهمترین آن هم، استراحت، عدم انجام کارهای سنگین و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک است.
جالب بود متن تون
تشکر میکنم از بابت مقاله تون اطلاعاتی خوب و مفیدی به اشتراک گذاشتید
سلام و عرض ادب خدمت شما
بعد از انجام ایمپلنت برای خوب شدن زودتر
تا چند روز باید از اب و نمک استفاده کرد؟
خواهر بنده 4 روز پیش تو کلینیک شیان ایمپلنت کرد و از نکات مراقبتی های شما برای بهبود سریع استفاده کرد
خیلی ممنون از مطالب سازندتون
خواهر بنده به تازگی تو کلینیک شیان ایمپلنت کرده و از نکات مراقبتی شما برای بهبود سریع استفاده کرد
خیلی ممنون از مطالب سازندتون
سلام ، ببخشید من به تازگی وارد سن ۱۸ سالگی شدم خواستم بدونم میتونم ایمپلنت کنم یا خیر
بهتره ویزیت بشن با توجه به رشد اسکلت فک و صورت تا ۲۵ سالگی بهتره تو اون سن اقدام کنم.
کاشت ایمپلنت در 18 سالگی امکانپذیر است و در بسیاری از موارد میتواند برای جایگزینی دندانهای طبیعی که از دست رفتهاند استفاده شود. هرچند که تصمیم نهایی در انجام ایمپلنت بر اساس شرایط و نیازهای خاص هر فرد و توصیههای دندانپزشک خود اتخاذ میشود.
در سن 18 سالگی، عمدتاً افراد بالغ هستند و دندانهای دائمی خود را دارند که با افتادن یا از دست رفتن یک یا چند دندان میتواند مشکلات جدی به وجود آورد. اگر یک یا چند دندان دائمی را از دست دادهاید و این موضوع باعث محدودیتها در خوردن غذا یا تاثیر منفی بر روی ظاهر و اعتماد بهنفس شما شده است، ایمپلنت دندان میتواند یک گزینه مناسب برای جایگزینی دندانهای گمشده باشد.
برای انجام ایمپلنت دندان، مهم است که وضعیت کلی سلامتی شما مورد بررسی قرار گیرد. دندانپزشک شما باید سلامت دهان و دندانهایتان را ارزیابی کرده و اطلاعاتی از نظر پزشکی دربارهی شما جمعآوری کند تا ببیند آیا شما میتوانید بهطور ایمن ایمپلنت دندان انجام دهید یا خیر.
همچنین، پیشنهاد میشود تا در انجام ایمپلنت، مشورت کنید و نظرات و توصیههای دندانپزشک معالجهکنندهتان را گوش کنید تا بهترین تصمیم را در خصوص جایگزینی دندانهای از دست رفته تان بگیرید.
سلام و خسته نباشید بابت ارائه توضیحات سازندتون
ببخشید مصرف داروهای ناراحتی قلبی در روز کاشت و پس از کاشت مشکلی نداره؟
مصرف داروهای قلبی بهتره نامه از دکتر قلب بیارین برای انجام کار ایمپلنت ..وارفارین و پلاویکس اگر مصرف میکنن با مجوز پزشکشون باید چن روز قبل از ایمپلنت قطع کنن ..کلا داروهای قلب بغیر از آسپرین۸۰ با ایمپلنت تداخل داره و بهتره با دکتر قلب قبل ایمپلنت ویزیت بشن.
قبل از انجام ایمپلنت دندان، باید توجه داشت که افراد با مشکلات قلبی از جمله افرادی هستند که ممکن است برای آنها ریسکهای خاصی در زمان جراحی و پس از آن وجود داشته باشد. برخی از مشکلات قلبی ممکن است باعث افزایش خطر عفونت، خونریزی، و عوارض دیگر در طول این روند شوند.
اگر پزشک قلب شما موافقت میکند و انتخاب میکند که شما میتوانید ایمپلنت دندان انجام دهید، ایمپلنت باید توسط یک دندانپزشک متخصص درمانگری دندانها (دندانپزشک ارتودنسیست یا پریودنتیست) انجام شود. این دندانپزشکان تخصصی میتوانند مشکلات دندانها و بافتهای اطراف آنها را با توجه به وضعیت قلبیتان بهتر ارزیابی کنند و برنامهریزی مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان برای شما داشته باشد.
سلام وقتتون بخیر
برادر من دوروز پیش ایمپلنت کرد ولی همچنان تب داره ، میخواستم بدونم طبیعیه تا ۲ روز تب ؟