دندانپزشکی

علت کج شدن ایمپلنت دندان-ایمپلنت در تهران

علت کج شدن ایمپلنت دندان

تشخیص کج بودن ایمپلنت دندان

اگر ایمپلنت کج باشد ممکن است درد زیادی را احساس کنید.اگر ایمپلنت کج باشد ابتدا شما از نشانه های ظاهری می‌توانید متوجه شوید که ایمپلنت کج شده است. در چنین حالتی بهترین اقدام مراجعه سریع به دندانپزشک برای بررسی بیشتر و در صورت لزوم انجام اقدامات لازم است. پس از مراجعه به دندانپزشک، او از شما می‌خواهد که عکس رادیوگرافی از ناحیه ی فک خود تهیه کنید. پس از بررسی عکس توسط دندانپزشک تشخیص قطعی کج بودن ایمپلنت ممکن می‌شود و در صورت کج بودن، علل ایجاد آن بررسی می‌شود. اگر ایمپلنت کج باشد در اسرع زمان اقدامات لازم برای ترمیم و درمان را اعمال کند.

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

عوامل موثر در کج شدن ایمپلنت دندان:
  • وارد شدن فشار یا ضربه
  • لق شدن تاج دندان
  • تحلیل استخوان اطراف فک

2 دلیل هستند که در بروز تحلیل استخوان فک بسیار مهم اند. اولین دلیل را میزان مهارت و تجربه دندان پزشک درنظر گرفت. زیرا اگر دندان پزشک ماهر و با تجربه باشد تشخیص می دهد که استخوان فک تراکم لازم را ندارد و کم تراکم است و باید ختما پیوند استخوان فک برای بیمار انجام شود تا بیمار هرگز دچار عارضه تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت نشود. اما گاهی ممکن است یک دندان پزشک ماهر نباشد و بدون توجه به این موضوع مهم جراحی را انجام دهد و پایه های ایمپلنت را داخل فک قرار دهد که باعث تحلیل رفتن استخوان و شکستن ایمپلنت می شود. اما دلیل دوم مربوط به خود بیمار است که چگونه از کاشت ایمپلنت خود مراقبت کند و توصیه های لازم را جدی بگیرد و رعایت کند.  

برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

علت کج شدن ایمپلنت دندان

اگر ایمپلنت کج باشد، یکی از عوامل که باید به آن مشکوک شوید کج شدن پایه های ایمپلنت دندان است. احتمال اتفاق افتادن کج شدن ایمپلنت ها بسیار کم است. اما اگر این اتفاق رخ بدهد آسیب های زیادی به دندان ها وارد می کند. حتی ممکن است باعث شود که روند درمان ناموفق شود و نتیجه ای که قرار بود بدست بیاید، حاصل نشود. بهتر است دکتر برای بیمار تمام علائم و علت های کج شدن ایمپلنت را توضیح دهد تا اگر این اتفاق رخ داد نگران نشود. زیرا اگر به موقع متوجه این اتفاق شد می توان آن را اصلاح کرد.

  • • وارد کردن فشار یا ضربه زدن به پایه های ایمپلنت: یکی از مهم ترین مراحل ایمپلنت ، جراحی و کاشت فیکسچر است. مرحله کاشت فیکسچر نقش اساسی و بسیار مهمی دارد. بخش فیکسچر ایمپلنت نقش ریشه دندان را ایفا می کند. اگر جراحی این بخش درست انجام شود تمام مراحل دیگر هم به درستی طی می شود. برای اینکه این مرحله به خوبی به اتمام برسد لازم است بیمار حتما یکسری مراقبت هایی انجام دهد. نباید بعد از کاشت پایه های ایمپلنت هیچ فشاری به آن وارد شود. جنس استخوان ریشه های طبیعی دندان ها به گونه ای هستند که اگر فشاری به آن ها وارد شود می توانند رشد کنند و فضای خالی را پر کنند. اما پایه های ایمپلنت از جنس تیتانیوم هستند و قابلیت اینکه رشد کنند و فضای خالی را پر کنند را ندارند و در نتیجه پیوندی که بین استخوان فک و پایه های ایمپلنت بر قرار بود از بین میورد و پایه ها لق می شوند. اگر ایمپلنت کج باشد، ادامه مراحل کار بیهوده ای است.
  • • لق شدن تاج دندان: یکی دیگر از عواملی که باعث کج شدن پایه های دندان می شود، لق شدن تاج دندان است. تاج دندان که بر روی پایه های ایمپلنت نصب می شود، نقش مینای دندان را دارد. اگر تاج دندان ها لق شود باعث کج شدن ایمپلنت می شود. راه حل این مشکل بسیار ساده است، فقط لازم است که به دکتر دندان پزشک مراجعه کنید و دکتر پیچ پایه های ایمپلنت را سفت کند. اما اگر با سفت کردن پایه های ایمپلنت مشکل حل نشد باید تاج دندان تعویض شود. اما اگر تاج دندان حرکت کرد باید آن را با خود به مطب یا کلینیک دندان پزشکی ببرید، اگر تاج دندانی که حرکت کرده را به دکتر دندان پزشک ندهید، دکتر مجبور است دوباره تاج دندان را طراحی کند. اما اگر تاج دندان را ببرید دکتر از روی قالب دوباره برای شما تاج دندان دیگری را می سازد. اگر ایمپلنت کج باشد میتواند لق شدن تاج دندان هم یکی از دلایل باشد.
  • تحلیل رفتن استخوان اطراف ایمپلنت: اگر ایمپلنت کج باشد، تحلیل رفتن استخوان فک و اطراف ایمپلنت می تواند از دلایل آن باشد. تحلیل رفتن استخوان فک می تواند دلایل زیادی داشته باشد:  
     
  • برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

    مراحل کاشت ایمپلنت

    مراقبت های لازم برای جلوگیری از کج شدن ایمپلنت دندانَ

    نکاتی که بیمار آن را باید رعایت کند تا استخوان اطراف ایمپلنت تحلیل نرود و باعت کج شدن ایمپلنت ها نشود به بیمار گفته می شود که باید :

  • بهداشت دهان را رعایت کند.
  • حتما به صورت روزانه از مسواک استفاده کند.
  • بهتر است حداقل 3 بار در روز مسواک بزند.
  • همچنین استفاده از نخ دندان را نباید فراموش کرد زیرا با مسواک نمیتوان بین دندان ها را به خوبی تمیز کرد.
  • استفاده از دهانشویه های حاوی فلوراید می تواند جرم ها و آلودکی های دهان را از بین ببرند و اگر لثه شما عفونت داشت به کاهش عفونت کمک کند.
  • استعمال دخانیات یکی از عامل های اصلی خراب شدن دندان ها است پس باید از استعمال دخانیات خودداری کنید تا دچار عفونت لثه نشوید. زیرا عفونت لثه باعث تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت و کج شدن آن می شود.
  • همچنین به بیمار توصیه می شود که در هفته های اول پس از جراحی از خوردن غذاهای سفت که نیاز است زیاد جویده شود خودداری کند. درعوض می تواند غذاهای نرم مانند غذاهای پوره شده را در رنامه غذایی خود بگنجاند.  
     
     
      مراقبت های لازم بعد از انجام جراحی ایمپلنت و کاشت پایه باید به درستی صورت گیرد. باید مراقب بود که محل کاشت آسیب نبیند و یا فشار و ضربه به آن وارد نشود. اگر به پایه فشار وارد شود می‌تواند باعث کج شدن پایه شود. اگر ایمپلنت کج باشد اتصال و پیوند بین استخوان فک و پایه ایمپلنت تحلیل می‌رکد و باعث لق شدن ایمپلنت می‌شود.
  • مطلب مرتبط<
    متخصص ایمپلنت تهران

    عوامل تاثیر گذار در کج شدن ایمپلنت دندان

    برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

  • مهارت دندانپزشکی عاملی تعیین کننده در کج شدن ایمپلنت دندان  
     
      متاسفانه گاهی انگیزه های مالی سبب می‌شود که برخی دندانپزشکان بدون تخصص لازم و فراگیری مهارت کافی اقدام به انجام دادن درمان های اساسی مانند کاشت ایمپلنت کنند. به علت کافی نبودن مهارت و یا عدم تجربه کافی دندانپزشک ممکن است، فیکسچر ایمپلنت در جایگاه درست و مناسب قرار نگیرد و به صورت کج در استخوان فک کاشت شود. اگر ایمپلنت کج باشد باعث بروز خطرات جدی برای سلامت فرد می‌شود. اگر ایمپلنت کج باشد و در استخوان فک به درستی قرار نگرفته باشد احتمال آسیب به اعصاب ناحیه فک وجود دارد. در این صورت ممکن است در اثر آسیب به این اعصاب، بی حس شدن در لب و چانه احساس شود. اگر ایمپلنت کج باشد یه خصوص در فک بالا، ممکن است باعث سوراخ شدن سینوس در فک بالا و همچنین آسیب به کف بینی می‌شود. در ثانی کج بودن ایمپلنت ممکن است باعث لق شدن دندان های سالم مجاور هم بشود که در این صورت ایمپلنت باید برداشته شود.
     
    • شرایط بدنی فرد عاملی تاثیرگذار در کج شدن ایمپلنت دندان
     
      گاهی احتمال این که بدن فرد توانایی لازم جهت انجام اقدامات واجب برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشد وجود دارد. برای مثال ممکن است بافت استخوانی فک تحلیل رفته باشد و امکان سوراخ کردن آن برای کاشت عمودی ایمپلنت وجود نداشته باشد و همچنین بیمار شرایط پیوند استخوان را نیز نداشته باشد. در چنین حالتی دندانپزشک برای کاهش عوارض احتمالی به ناچار از کاشت ایمپلنت به صورت کج استفاده می‌کند و اگر ایمپلنت کج باشد از شکسته شدن استخوان فک جلوگیری می‌کند و همچنین احتمال آسیب جدی به سلامت فرد را کاهش می‌دهد. شایان ذکر است که کاشت ایمپلنت زاویه دار نیاز مبرم به مهارت بالا و تجربه کافی دندانپزشک دارد، زیرا که روشی بسیار حساس است که نیاز به دقت و تبحر بالایی دارد‌. البته درمواردی که به دلیل شرایط بدن فرد استفاده از اصول حرفه‌ای و دقیق کاشت ایمپلنت ممکن است با خطرات و عوارضی به همراه باشد، استفاده از کاشت ایمپلنت زاویه دار می‌تواند تا حدودی هزینه‌ های درمان و عوارض احتمالی را کاهش دهد.
     
  • برای تماس بر روی دکمه زیر کلیک کنید

    جمع بندی

    توصیه جدی این است که تمام نشانه های بروز عارضه را دست کم نگیرید و آن را زنگ خطری بدانید که باید به آن توجه کرد. ایمپلنت فقط بخش خارجی دندان نیست و اجزای اصلی و پایه آن در استخوان فک قرار دارند که در صورت آسیب جدی سلامت فرد را تهدید می‌کند. اینکه ایمپلنت شما خوب و اصولی باشد به دو عامل بستگی دارد اولین عامل این است که شما چه دکتری را انتخاب می کنید و عامل دوم مراقبت های خود بیمار است. در این مقاله به صورت متخصر چند نمونه از دلایل کج شدن ایمپلنت را برای شما شرح دهیم. به این نکته دقت کنید که اگر ایمپلنت کج باشد مشکلات جبران ناپذیری به همراه دارد پس در انتخاب دکتر دقت کرده و حتما نکات لازم را رعایت کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *