دندانپزشکی

علت کج شدن ایمپلنت دندان-ایمپلنت در تهران

ایمپلنت فلزی 3

شناخت عوامل ایجاد کننده کج شدن ایمپلنت دندان

امروزه بهترین جایگزین برای دندان های از دست داده شده، ایمپلنت های دندان هستند. همه‌ی روش های درمانی معایب و مزایای خاص خود را دارند که با آگاهی بر مزای چشمگیر آن‌ها به استفاده از آن روش درمانی اقدام می‌کنیم، هرچند که از معایب احتمالی آن نیز آگاه باشیم. کج شدن ایمپلنت دندان یکی از معایب نادر ایملنت دندان است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

تشخیص کج بودن ایمپلنت دندان

کج شدن ایمپلنت دندان

اگر ایمپلنت کج باشد ابتدا شما از نشانه های ظاهری می‌توانید متوجه شوید که ایمپلنت کج شده است. در چنین حالتی بهترین اقدام مراجعه سریع به دندانپزشک برای بررسی بیشتر و در صورت لزوم انجام اقدامات لازم است.

پس از مراجعه به دندانپزشک، او از شما می‌خواهد که عکس رادیوگرافی از ناحیه ی فک خود تهیه کنید. پس از بررسی عکس توسط دندانپزشک تشخیص قطعی کج بودن ایمپلنت ممکن می‌شود و در صورت کج بودن، علل ایجاد آن بررسی می‌شود. اگر ایمپلنت کج باشد در اسرع زمان اقدامات لازم برای ترمیم و درمان را اعمال کند.

بهترین متخصص ایمپلنت در تهران

 

 

مهارت دندانپزشک عاملی تعیین کننده در کج نشدن ایمپلنت

متاسفانه گاهی انگیزه های مالی سبب می‌شود که برخی دندانپزشکان بدون تخصص لازم و فراگیری مهارت کافی اقدام به انجام دادن درمان های اساسی مانند کاشت ایمپلنت کنند. به علت کافی نبودن مهارت و یا عدم تجربه کافی دندانپزشک ممکن است، فیکسچر ایمپلنت در جایگاه درست و مناسب قرار نگیرد و به صورت کج در استخوان فک کاشت شود.

اگر ایمپلنت کج باشد باعث بروز خطرات جدی  برای سلامت فرد می‌شود. اگر ایمپلنت کج باشد و در استخوان فک به درستی قرار نگرفته باشد احتمال آسیب به اعصاب ناحیه فک وجود دارد. در این صورت ممکن است در اثر آسیب به این اعصاب، بی حس شدن در لب و چانه احساس شود.

اگر ایمپلنت کج باشد یه خصوص در فک بالا، ممکن است باعث سوراخ شدن سینوس در فک بالا و همچنین آسیب به کف بینی می‌شود. در ثانی کج بودن ایمپلنت ممکن است باعث لق شدن دندان های سالم مجاور هم بشود که در این صورت ایمپلنت باید برداشته شود.

ایمپلنت اقساطی در تهران

شرایط بدنی فرد عاملی تاثیرگذار در کج بودن ایمپلنت

گاهی احتمال این که بدن فرد توانایی لازم جهت انجام اقدامات واجب برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشد وجود دارد. برای مثال ممکن است بافت استخوانی فک تحلیل رفته باشد و امکان سوراخ کردن آن برای کاشت عمودی ایمپلنت وجود نداشته باشد و همچنین بیمار شرایط پیوند استخوان را نیز نداشته باشد.

در چنین حالتی دندانپزشک برای کاهش عوارض احتمالی به ناچار از کاشت ایمپلنت به صورت کج استفاده می‌کند و اگر ایمپلنت کج باشد از شکسته شدن استخوان فک جلوگیری می‌کند و همچنین احتمال آسیب جدی به سلامت فرد را کاهش می‌دهد.

شایان ذکر است که کاشت ایمپلنت زاویه دار نیاز مبرم به مهارت بالا و تجربه کافی دندانپزشک دارد، زیرا که روشی بسیار حساس است که نیاز به دقت و تبحر بالایی دارد‌. البته درمواردی که به دلیل شرایط بدن فرد استفاده از اصول حرفه‌ای و دقیق کاشت ایمپلنت ممکن است با خطرات و عوارضی به همراه باشد، استفاده از کاشت ایمپلنت زاویه دار می‌تواند تا حدودی هزینه‌ های درمان و عوارض احتمالی را کاهش دهد.

قرارگیری صحیح ایمپلنت

مراقبت های لازم برای جلوگیری از کج شدن ایمپلنت

کج شدن ایمپلنت دندان

کج شدن ایمپلنت از عارضه هایی است که احتمال ایجاد آن بسیار کم است اما ممکن است. اگر ایمپلنت کج باشد عوارضی جدی را به دنبال خواهد داشت که شکست درمان از جمله عوارض جدی و جبران ناپذیر آن خواهد بود. با رعایت پیشگیری های لازم می‌توان از ایجاد چنین عارضه هایی جلوگیری کرد. اگر ایمپلنت کج باشد و در نهایت شکست درمان رخ دهد علاوه بر هزینه های بالایی که برای فرد رقم می‌زند و آسیب های جسمی جدی که دنبال دارد، باعث رنج روحی و آسیب روانی فرد نیز می‌شود.

مراقبت های لازم بعد از انجام جراحی ایمپلنت و کاشت پایه باید به درستی صورت گیرد. باید مراقب بود که محل کاشت آسیب نبیند و یا فشار و ضربه به آن وارد نشود. اگر به پایه فشار وارد شود می‌تواند باعث کج شدن پایه شود. اگر ایمپلنت کج باشد اتصال و پیوند بین استخوان فک و پایه ایمپلنت تحلیل می‌رکد و باعث لق شدن ایمپلنت می‌شود.

کلام نهایی

توصیه جدی این است که تمام نشانه های بروز عارضه را دست کم نگیرید و آن را زنگ خطری بدانید که باید به آن توجه کرد. ایمپلنت فقط بخش خارجی دندان نیست و اجزای اصلی و پایه آن در استخوان فک قرار دارند که در صورت آسیب جدی سلامت فرد را تهدید می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *