آیا شما با جراحی لیفت سینوس برای کاشت ایمپلنت آشنایی دارید؟ برای کاشت ایمپلنت، آمادگیهایی لازم است که یکی از این آمادگیها، لیفت کردن سینوس است. دندانپزشک با انجام عمل سینوس لیفت، فضای استخوانی کافی را برای کاشت ایمپلنت در فک بالا فراهم میکند.
جراحی سینوس لیفت چیست؟ شاید شما نیز چندین بار کلمه جراحی لیف سینوس را شنیده باشید، اما اطلاعات کمی راجع به این موضوع داشته باشید. از جراحی لیفت سینوس اکثرا زمانی استفاده میشود که بافت استخوانی کافی برای قرار دادن ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد. این روش درواقع نوعی پیوند استخوان است که برای تقویت استخوان فک، جهت قرار دادن ایمپلنت مورداستفاده قرار میگیرد.
در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی روش جراحی سینوس لیف، نحوه انجام این عمل و انواع جراحی لیفت سینوس را به شما معرفی کنیم. همچنین به تفاوتهای این روش با روشهای دیگر مانند پیوند استخوان خواهیم پرداخت. برای اطلاع از این مباحث و نکات بیشتر با ما همراه باشید:
قیمت جراحی سینوس لیفت
در جدول زیر هزینه جراحی سینوس لیفت بر اساس نوع روش جراحی باز و بسته بهصورت تخمینی آورده شده است:
انواع مختلف جراحی سینوس | قیمت |
هزینه عمل سینوزیت لیفت بسته | ۶ میلیون تومان |
هزینه جراحی سینوس لیفت باز | ۱۲ میلیون تومان |
هزینه جراحی سینوس لیفت یکی از مواردی است که بسیاری از افرادی که قصد انجام جراحی ایمپلنت را دارند، هزینه آن در نظر نمیگیرند. این جراحی در برخی از مواقع ضروری است و بدون انجام آن عمل کاشت ایمپلنت نتیجهبخش نخواهد بود. عوامل مختلفی وجود دارند که در قیمت جراحی سینوس لیفت تاثیر گذارند که در ادامه به آنها اشارهکردهایم:
>>سینوس لیفت چیست و چه تأثیری در کاشت ایمپلنت دندان دارد؟
اگر شرایطی ایجاد شود که به موجب آن ریشه دندان های خلفی فک بالا آسیب ببیند و تحلیل بروند، سینوسها رشد ثانویه ای به سمت آن کرده و باعث تحلیل رفتن استخوان فک بالا میشوند. «سینوس لیفت» یا «لیفت کردن سینوس»، به معنای استفاده از مواد پیوندی استخوان، برای ایجاد یک فضای استخوانی محکم و کافی برای کاشت ایمپلنت است؛ به عبارت دیگر، این عمل، درمانی مناسب برای مناظقی از فک است که بدون دندان هستند. این درمان برای افرادی به کار میرود که میخواهند و یا مجبورند از ایمپلنت استفاده کنند، اما این درمان بدون انجام پیوند استخوان برای آنها موفق نخواهد بود. این درمان یا قبل و یا به صورت همزمان با کاشت ایمپلنت انجام میشود.
>>علل کمبود استخوان در ناحیه فک بالا
>>جراحی سینوس لیفت چیست و چگونه انجام می گیرد؟
با توجه به اینکه ایمپلنت دندان ازجمله روشهای مناسب برای جایگزینی دندان بهشدت پوسیده و یا ازدسترفته است، درصورتیکه شما یک یا چند دندان خود را ازدستداده باشید، انجام ایمپلنت میتواند زیبایی لبخند شمارا بازگرداند؛ اما درصورتیکه پزشک بعد از انجام معاینات اولیه و بررسی تصویربرداریهای مختلف از دهان شما متوجه کم بود تراکم استخوان در فک شما شد، در این صورت جراحی سینوس لیفت ضرورت خواهد داشت.
علت نیاز به پیوند استخوان بهوسیله لیفت سینوس در برخی از افراد به آن دلیل است که فضای دندان این افراد در فک بالا برای مدت طولانی، به علت بیماری لثه پریودنتال و یا باز جذب استخوان در بدن، دچار کاهش تراکم و حجم استخوان در فک شده است. این شرایط منابع از انجام ایمپلنت بهصورت کامل خواهد شد و ممکن است ایمپلنت در این شرایط بعد از مدت کوتاهی شل شود و یا اینکه بیفتد.
>> جراحی سینوس لیفت چگونه انجام می گیرد؟
انجام عمل جراحی سینوس لیفت شامل مراحل زیر میباشد:
>>جراحی سینوس لیفت چه تأثیری در کاشت ایمپلنت دارد؟
قبل از اقدام برای کاشت ایمپلنت، دندانها و فکها باید توسط متخصص کاشت ایمپلنت برای توده و تراکم استخوانی براساس عکس تصویربرداری و توموگرافی، مورد معاینه و بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز، عمل سینوس لیفت برای بیمار تجویز شود. پس از انجام عمل، کاشت ایمپلنت دندان آغاز میشود که ممکن است به صورت سنتی و یا به صورت دیجیتال انجام گیرد. اگر فک، فضای کافی برای کاشت ایمپلنت نداشته باشد، پیچ ایمپلنت نمیتواند به درستی محکم شود که در نهایت منجر به شکسته شدن ایمپلنت میشود. کاشت ایمپلنت به صورت دیجیتال، بسیار راحتتر و کمخطرتر از روش سنتی است و در مدت زمان کمی هم انجام میشود.
>>انواع جراحی سینوس لیفت
بسته به شرایط بیمار، این عمل به دو صورت میتواند انجام گیرد: 1. سینوس لیفت بسته و 2. سینوس لیفت باز.
در شرایطی که تحلیل و ساییدگی استخوان عمودی کمتر از 4 میلیمتر باشد، دندانپزشک میتواند عمل سینوس لیفت بسته را برای بیمار استفاده کند. این عمل، نسبت به لیفت سینوس باز، کمتهاجمیتر وکمهزینهتر است، اما دقت بالایی را میطلبد تا ابزار دندانپزشکی به سینوس برخورد نکند. مشکل این عمل این است که موفقیت یا عدم موفقیت آن در روز عمل قابل تشخیص نیست.
پزشک در شرایطی که به حدود 6 میلی متر یا بیشتر استخوان برای کاشت ایمپلنت نیاز باشد، عمل سینوس لیفت باز را برای بیمار انجام میدهد.
>>جراحی سینوس لیفت باز
درروش جراحی سینوس لیفت باز ابتدا جراح دندانپزشک لثه بیمار را بازکرده و در استخوان فک سوراخی به شکل دایره ایجاد میکند. در مرحله بعدی با استفاده از مواد پیوندی حفره غشای سینوسی و سوراخ استخوان را پر میکنند. در اغلب مواقع دندانپزشکان از این روش برای انجام سینوس لیفت استفاده میکنند. اگر حجم استخوان فک بیمار تحلیل رفتگی زیادی باشد، تنها راه درمان آن انجام جراحی سینوس لیفت باز است. این نوع جراحی پیچیدگی بیشتری داشته و اغلب باعث ایجاد تورم و کبودی در بیمار میشود.
>>جراحی سینوس لیفت بسته
درصورتیکه میزان تحلیل رفتگی استخوان فک بالا زیاد نباشد، میتوان از تکنیک سینوس لیفت بسته برای انجام عمل جراحی سینوس لیفت استفاده کرد. در این روش نیز سوراخی برای نصب ایمپلنت میشود و از طریق همین سوراخ و با استفاده از ابزارهای مخصوص مواد استخوانی وارد حفره خالی استخوان فک بیمار میشوند. در این روش میزان آسیب بسیار کمتر بوده و گاهی میتوان در همان روز ایمپلنت را قرارداد.
>>آیا امکان انجام همزمان جراحی سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت وجود دارد؟
مطالعات نشان می دهد که استخوانها برای بازسازی و جوش خوردن، نیاز به حداقل سه ماه زمان دارند تا رشد کنند و چون پایه ایمپلنت باید در استخوان فرو رود، پس بهتر است این دو عمل به طور همزمان انجام نگیرد. اگر عقونت قابل ملاحظهای در دندان رخ داده باشد و یا اسکن استخوان، ثبات و استحکام آن را نشان ندهند، پس بهتر است کاشت ایمپلنت و جراحی سینوس لیفت به صورت همزمان انجام نگیرد.
فواید جراحی سینوس لیفت
این روش برای افرادی که قصد انجام ایمپلنت دندانی را دارند اما تراکم استخوانی کافی در فک خود ندارند، روشی بسیار مناسب به شمار میرود. ازجمله دیگر مزایای این روش میتوان به این موارد اشاره کرد:
عوارض جراحی سینوس لیفت
برخی از عوارض این عمل عبارتاند از:
>>مراقبت های پس از جراحی لیفت سینوس
جمع بندی
عمل سینوس لیفت برای کاشت ایمپلنت، جراحی سادهای است که به واسطه آن، کمبود فضای استخوانی برای کاشت ایمپلنت، توسط ایجاد حفره در استخوان و پر کردن این حفره با مواد و پودر استخوانی، برطرف میشود. این جراحی باید توسط متخصصین حرفه ای انجام گیرد، در غیر این صورت میتواند عوارضی مانند: عفونت سینوس و سینوزیت را به همراه داشته باشد. این عمل نیز میتواند با عوارضی همراه باشد که اگر پس از انجام جراحی سینوس لیفت، مراقبتهای لازم انجام گیرد، میتوان این عوارض را به حداقل رساند و به سرعت برطرف کرد.
سوالات متداول
آیا میتوان کاشت ایمپلنت دندان را بهطور همزمان با عمل لیفت سینوس انجام داد؟
بله. انجام عمل ایمپلنت دندان بهطور همزمان با عمل جراحی سینوس لیفت امکانپذیر است. عمل جراحی سینوس لیفت امکان بالا بردن غشای سینوس و قرار دادن مواد پیوندی استخوانی در ناحیه سینوس را فراهم میکند و امکان قرار دادن ایمپلنت دندان را در استخوان فک را راهم میکند.
آیا انجام عمل لیفت سینوس خطرناک است؟
در پاسخ باید گفت خیر، انجام این عمل هیچ خطری خاصی برای بیمار ندارد و در مدتزمان کوتاهی قابل انجام است.
مدت زمان لازم برای انجام عمل سینوس لیفت چقدر است؟
این عمل مقداری زمانبر است و بین یکونیم تا دو ساعت طول میکشد.
آیا پس از انجام عمل سینوس لیفت، باید در بیمارستان بستری شویم؟
خیر، نیازی به بستری نیست و پس از انجام عمل میتوان به منزل بازگشت.
بهترین مراقبت بعد از جراحی سینوس لیفت چیست؟
برای مراقبت بعد از عمل هم باید نکاتی رعایت شود که بسیار حائز اهمیت است، اما مهمترین نکته این است که سعی کنید عطسه نکنید و یا با فشار عطسه نکنید و بینی خود را به بالا نکشید تا مواد پیوندی استخوان، جابهجا نشود
سن انجام جراحی لیفت سینوس چقدر است؟
کسانی که چندین سال است دندان خود را ازدستدادهاند و یا مسن هستند و بهاحتمالزیاد به عمل جراحی سینوس لیفت احتیاج بیشتری دارند؛ اما بهطور کل میتوان گفت این عمل بین سنین 22 تا 65 سالگی قابل انجام است.
میزان موفقیت درمان سینوس لیفت چقدر است؟
انجام درمان لیفت سینوس میزان طول عمر ایمپلنت دندان را بالا میبرد و میزان موفقیت آن زمانی که توسط داندان پزشک متخصص و باتجربه انجام شود بین ۸۵ تا ۹۵ درصد است.